Life

Greșeala care îți poate distruge recolta de roșii. Ce nu trebuie să plantezi niciodată lângă ele

O simplă greșeală îți poate distruge recolta de roșii. Asigură-te că nu cultivi niciodată aceste plante în apropierea lor.
30.05.2023 | 12:04
Greseala care iti poate distruge recolta de rosii Ce nu trebuie sa plantezi niciodata langa ele
Greșeala care îți poate distruge recolta de roșii. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O greșeală simplă îți poate distruge recolta de roșii din acest an. În cazul în care nu știai, aceste plante sunt extrem de sensibile, iar orice este cultivat în jurul lor le poate afecta dezvoltarea și le poate pune în mare pericol.

Greșeala care îți poate distruge recolta de roșii

Nu este deloc dificil să ai grijă de recolta de roșii. Nu trebuie decât să ții cont de anumite sfaturi și să eviți atât cât poți unele greșeli. În acest mod, te bucuri de o recoltă bogată, fără prea multe bătăi de cap.

ADVERTISEMENT

Ce greșeală îți poate distruge recolta de roșii? Dacă plantezi cartofii lângă ele, s-ar putea să ai parte de o surpriză neplăcută. Deși cele două plante sunt înrudite, ambele sunt sensibile în fața anumitor boli, astfel că nu trebuie să stea aproape una de cealaltă.

Bolile se răspândesc rapid și ajung la rădăcina roșiilor, astfel că le pot afecta masiv. Cel mai bine ar fi deci să plantăm cartofii la o distanță semnificativă de roșiile noastre. Iar în aceeași categorie mai avem și ardeii iuți.

ADVERTISEMENT

Și ei pot distruge recolta de roșii dacă sunt plantați lângă ele. Aceștia alterează gustul dulce al roșiilor, dar și aroma lor. De asemenea, ardeii roșii atrag dăunători care îi afectează atât pe ei cât și pe plantele din jurul lor.

Plantele care nu se pun niciodată lângă roșii

O altă plantă care nu are ce căuta lângă roșii este vânată. În salată, combinația este una perfectă, însă nu și când vine vorba de dezvoltarea plantei. Poate nu știai, dar vinetele sunt predispuse la verticilioză.

ADVERTISEMENT

Această boală poate afecta și roșiile. Ea este cauzată de o ciupercă care infectează solul. De asemenea, poate rezista acolo ani întregi, iar soluții pentru exterminarea ei nu sunt chiar atât de multe.

Evident, nici cartofii dulci nu au ce căuta lângă roșiile din grădină. La fel ca și cei obișnuiți, aceștia pot transmite boli culturii noastre, iar de aici pot apărea numeroase probleme pe care nimeni nu și le dorește.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un alt lucru important de știut este faptul că atât roșiile cât și cartofii au nevoie de apă și nutrienți din sol. Astfel, dacă sunt plantate în apropiere, resursele nu vor fi suficiente pentru ca ambele plante să se dezvolte așa cum trebuie.

ADVERTISEMENT