Life

Greșeala care îți strică cuptorul cu microunde. Niciodată să nu-l cureți cu acest lucru

Eroarea care poate dăuna cuptorului cu microunde. Specialiștii recomandă să se evite neapărat spălarea cu acest produs.
24.05.2024 | 22:20
Greseala care iti strica cuptorul cu microunde Niciodata sa nul cureti cu acest lucru
Eroarea care poate dăuna cuptorului cu microunde. Specialiștii recomandă să se evite neapărat spălarea cu acest produs. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Greșeala care îți strică cuptorul cu microunde. Niciodată să nu-l cureți cu acest lucru. Aparatul electrocasnic se numără printre cele care se murdăresc foarte ușor, de aceea trebuie să fie spălat frecvent.

Eroarea care poate dăuna cuptorului cu microunde. Specialiștii recomandă să se evite neapărat spălarea cu acest produs

Eroarea care poate dăuna cuptorului cu microunde. Specialiștii recomandă să se evite neapărat spălarea cu acest produs pentru că se poate strica și nu se mai poate repara. Specialiștii trag un semnal de alarmă.

ADVERTISEMENT

Gospodinele recomandă să nu se folosească niciodată buretele de sârmă nici în exterior, nici în interior. Sârma distruge suprafața aparatului care este unul dintre cele mai utilizate din bucătărie pentru încălzirea preparatelor culinare.

Buretele de sârmă poate deteriora finisajul și poate duce la apariția ruginii. Mai mult decât atât, este foarte important să nu utilizezi nicio substanță de curățare abrazivă sau solvent, precum alcool, benzen, amoniac sau diluant.

ADVERTISEMENT

De asemenea, experții spun că femeile trebuie să stea departe de produsele pe bază de înălbitor sau clor, mai ales dacă este vorba de curățarea la interior. Șervețelele umede nu sunt indicate pentru curățarea interioară.

Acestea pot fi folosite pentru curățarea exterioară a cuptorului cu microunde. Pe de altă parte, specialiștii spun că este foarte important ca aparatul să fie scos din priză atunci când trebuie să se curețe de mizerie.

ADVERTISEMENT

În acest fel te asiguri că aparatul nu se strică și dispare inclusiv riscul accidentărilor. Cuptorul cu microunde se poate curăța extrem de ușor cu ajutorul unor soluții simple, naturale și la îndemâna tuturor.

Cum se curăță, de fapt, cuptorul cu microunde

Cuptorul cu microunde este ușor de curățat. Igienizarea aparatului se face de la interior la exterior pentru că resturile de mâncare se pot întări și grăsimea devine mai greu de îndepărtat. Mirosurile pot fi extrem de înțepătoare.

ADVERTISEMENT

Ușile aparatului se șterg după fiecare utilizare sau odată la câteva zile. Acestea se spală cu o soluție simplă din apă și oțet. Se amestecă cele două ingrediente în cantități egale și se folosește o lavetă din microfibră.

Pentru grăsimea veche și întărită este indicat să se aplice o soluție din apă și detergent de vase. Se lasă să acționeze, la înmuiat, preț de câteva minute, și apoi se șterge interiorul cu o cârpă curată. Mirosurile neplăcute de la interior ies dacă se lasă ușa cuptorului deschisă între utilizări.

ADVERTISEMENT