Life

Greșeala care îi poate costa pe șoferi până la 2.900 de lei amendă. Orice polițist poate să te oprească în trafic pentru acest detaliu

O simplă greșeală te poate costa o amendă de 2.900 de lei. Dacă ești șofer, ai grijă la acest detaliu atunci când circuli pe drumurile publice.
24.05.2023 | 07:30
Greseala care ii poate costa pe soferi pana la 2900 de lei amenda Orice politist poate sa te opreasca in trafic pentru acest detaliu
Greșeala care te poate costa o amendă de până la 2.900 de lei. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

O greșeală pe care mulți șoferi o fac se pedepsește cu o amendă de până la 2.900 de lei. Conform Codului Rutier, este complet interzis ca șoferii să aibă astfel de lucruri pe mașina lor în timpul circulației pe drumurile publice. Iar orice polițist rutier poate să oprească un participant la trafic dacă le observă.

Cum poți să primești o amendă de 2.900 de lei

Există numeroase prevederi în Codul Rutier, însă poate mulți șoferi nu le cunosc pe toate. Un detaliu interesant este cel legat de foliile auto. Mulți optează pentru ele, din diferite motive. În anumite situații însă, se pot alege cu o amendă consistentă.

ADVERTISEMENT

Foliile auto reduc luminozitatea în mașină de asemenea, ne permit să avem intimitate. Totodată, ele dau și un aspect mai plăcut anumitor vehicule. Sunt însă și situații în care acestea pot să devină periculoase. Tocmai din acest motiv, Codul Rutier are o serie de clarificări interesante în acest sens.

În primul rând nu avem voie să avem folii auto pe toate geamurile mașinii. Acestea pot reduce vizibilitatea, iar posibilitatea de producere a unui incident în trafic crește și ea. Iar un semnal de alarmă în acest sens a venit chiar de la Ministerul Afacerilor Interne la un moment dat.

ADVERTISEMENT

Sunt permise deci, doar foliile auto care se încadrează în ghidul de cerințe tehnice oferit de cei de la RAR. Practic, avem nevoie de folii auto omologate. În caz contrar, riscăm să fim opriți în trafic și apoi amendați cu până la 2.900 de lei.

Singurele folii auto omologate

Ce folii pot fi aplicate și ce documente sunt necesare pentru a evita o astfel de amendă? Doar foliile montate în atelierele autorizate RAR. Instituția este și cea care emite și documentele care atestă omologarea lor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, șoferii, care sunt opriți în trafic pentru folii, trebuie să prezinte o declarație de conformitate, alături de un certificat de garanție. Există niște reguli clare și anume că foliile nu trebuie să fie din plastic, iar cei de la RAR știu și ei foarte bine acest lucru.

„Nu se aplică niciodată folii din material plastic, indiferent de valoare transmitanței luminii pe parbrizul autovehiculelor”, este recomandarea venită din partea celor de la RAR.

ADVERTISEMENT

În cazul în care un șofer ajunge să fie oprit în trafic pentru folii auto, iar acestea nu sunt omologate, se poate ajunge la amenzi de până la 2.900 de lei. De asemenea și certificatul de înmatriculare al vehiculului în cauză va fi reținut.

ADVERTISEMENT
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
Electrica Furnizare, anunț nou către clienți. Elemente noi la codul de client
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase....
S-a câştigat premiul LOTO 6/49 de peste 7 milioane de euro: numerele norocoase. Rezultate LOTO duminică 25 februarie 2024
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va...
Cel mai cunoscut deținut din Marea Britanie spune ce va face când va fi eliberat. Este în închisoare de 50 de ani VIDEO
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Cătălin Bordea, umilt de o femeie. I-a spus-o direct în față
Cătălin Bordea, umilt de o femeie. I-a spus-o direct în față
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat...
Scene cutremurătoare la căpătâiul Mioarei Roman! Petre Roman, la priveghi. Cum au reacționat Catinca și Oana Roman când l-au văzut
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a...
Verdict surpriză, revine pe teren. Suspendare de doar 15 luni după ce a cooperat
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune...
Unde se află localitatea din România care nu apare pe hartă. Lumea spune că aici se petrec minuni