Sport

Greșeală colosală de arbitraj în Alkmaar – CFR Cluj! Reacția furioasă a lui Dan Petrescu

Partida Alkmaar - CFR Cluj, 2-0, din grupele Conference League, a fost umbrită de o greșeală flagrantă de arbitraj împotriva campioanei României.
04.11.2021 | 22:15
Greseala colosala de arbitraj in Alkmaar  CFR Cluj Reactia furioasa a lui Dan Petrescu
ADVERTISEMENT

Alkmaar a deschis repede scorul (minutul 5) în partida cu CFR Cluj, prin reușita lui Albert Gudmundsson. Însă, golul marcat de islandez a fost precedat de un henț, nesancționat de arbitru.

Greșeală colosală de arbitraj în Alkmaar – CFR Cluj

În minutul 5, Albert Gudmundsson a deschis scorul pentru Alkmaar, după o centrare extraordinară a lui Jesper Karlsson. Mario Camora, care trebuia să-l marcheze pe Gudmundsson, s-a plasat greșit, iar extrema islandeză a preluat mingea la limită, cu brațul stâng, apoi a trimis „balonul” direct în plasa ardelenilor.

ADVERTISEMENT

Din păcate, pentru CFR Cluj, „centralul” Durieux nu a văzut hențul comis de Gudmundsson și a validat golul.

Albert Gudmundsson, adversarul României

Albert Gudmundsson (24 de ani) este component al naționalei Islandei. Acesta a bifat 78 de minute în partida Islanda – România, 0-2, din preliminariile CM 2022, care a avut loc în luna septembrie.

ADVERTISEMENT

Sunt șanse mari ca extrema islandeză să evolueze contra României și în partida retur, care va avea loc la București, pe 11 noiembrie.

Dan Petrescu, exasperat de arbitrajul din Alkmaar – CFR Cluj

Antrenorul campioanei României a contestat de mai multe ori, pe parcursul partidei, deciziile arbitrului central Alain Durieux.

ADVERTISEMENT

„Prietenia” dintre Durieux și Petrescu s-a „rupt” încă din minutul 5, când „centralul” nu a observat hențul comis de Gudmundsson, înainte să deschidă scorul. Tehnicianul ardelenilor a gesticulat nervos, însă golul a fost validat.

În minutul 66, în timp ce jucătorii lui AZ Alkmaar se aflau într-o fază de atac, Susic a acuzat un fault dur, însă „centralul” nu a fluierat, motiv pentru care „Bursucul” a contestat din nou deciziile acestuia.

ADVERTISEMENT

Echipele de start în Alkmaar – CFR Cluj:

AZ Alkmaar: Vindahl-Jensen – Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal – Midtsjo, De Wit, Clasie – Gudmundsson, Pavlidis, Karlsson
Rezerve: Berhuist, Reus, Aboukhal, Koopmeiners, Witry, Evjen, Duin, Letschert, Taabouni, Reijnders, Beukema

CFR: Bălgrădean – Susic, Bouhenna, Burcă, Camora – Bordeianu, Graovac, Culio – Deac, Alibec, Păun
Rezerve: Cristiano, Hindrich, Manea, Rodriguez, Ciobotariu, Costache, Boateng, Debeljuh, Petrila, Gîdea, Ștefan

ADVERTISEMENT