Life

Greşeala pe care mulţi credincioşi o fac înainte de Crăciun. Preotul Vasile Ioana: “E o mare tâmpenie”

Preotul Vasile Ioana a explicat care este greșeala pe care mulți credincioși o fac înainte de Crăciun. Acesta susține că foarte mulți uită de adevărata semnificație a sărbătorii.
17.12.2021 | 12:51
Greseala pe care multi credinciosi o fac inainte de Craciun Preotul Vasile Ioana E o mare tampenie
ADVERTISEMENT

Preotul Vasile Ioana a explicat care este greșeala făcută de mulți credincioși înainte de Crăciun. Acesta consideră că pomana porcului este „o tâmpenie” și că mulți se gândesc doar la mâncare atunci când este această sărbătoare.

Preotul Vasile Ioana, despre greșeala pe care o fac credincioșii înainte de Crăciun

Preotul Vasile Ioana a vorbit despre greșeala pe care foarte mulți credincioși o fac înainte e Crăciun. Acesta consideră că mulți se gândesc doar la mâncare în această perioadă și uită de adevărata semnificație a Nașterii Domnului.

ADVERTISEMENT

Fiecare dintre noi „ar trebui să înțelegem tema sărbătorii”, a declarat preotul Vasile Ioana la Realitatea PLUS.

Iisus Hristos reprezintă „personajul principal” al acestei sărbători și nu porcul, aliment care se află pe masa de sărbători a celor mai mulți români.

ADVERTISEMENT

În plus, carnea de porc nu trebuie consumată în ajunul Crăciunului. Ultima zi din Postul Nașterii Domnului este 24 decembrie, astfel că începând cu ziua de Crăciun se pot consuma alimente de proveniență animală pentru cei care țin post.

Credincioșii trebuie să se pregătească pentru sărbătoarea Nașterii Domnului prin post, mai spune preotul. Consumarea alimentelor „de dulce” înainte de ziua de 25 decembrie reprezintă o greșeală.

ADVERTISEMENT

„Personajul principal al Crăciunului nu este porcul, ci este Isus Hristos, Domnul care s-a născut într-o peșteră. De aceea, facem o mare greșeală că le prezentăm în ajunul Crăciunului pomana porcului, o tâmpenie.

Isus Hristos s-a născut într-o peșteră smerită și noi vorbim de îmbuibarea cu porcul și cu pomana porcului.

ADVERTISEMENT

Le mâncăm în Ajun și este o mare greșeală. Nu aș da copiilor mei niciodată carne de porc în ajunul Crăciunului, niciodată. 

Pentru că eu trebuie să-mi pregătesc peștera, care este sufletul meu, pentru venirea lui Isus în peștera, pot să înțeleg asta ca o pregătire cu apă și pâine, cu post aspru, cu turtele alea care se făceau cu făină și cu miere, atât.

Atunci, la Crăciun prețuiesc când mănânc puțin și delicat, nu mă umplu în ajunul Crăciunului când, de fapt, ar trebui să stau în postire. De aceea îndemn pe toți să nu mănânce de dulce până în dimineața Crăciunului, ca să fie bucurie.”, a adăugat preotul.

Când se termină Postul Crăciunului

Postul Crăciunului a început luni, 15 noiembrie 2021. Ultima zi de post este vineri, 24 decembrie 2021.

În ajunul Crăciunului, credincioșii care au ținut post pot consuma seara grâu fiert îndulcit cu miere, covrig, turte din făină și poame.

În post nu se consumă carne, ouă, lapte, brânză și nici alte derivate din acestea. În zilele cu dezlegare la pește, credincioșii pot consuma acest aliment în post.

Începând cu ziua Nașterii Domnului, 25 decembrie, credincioșii pot consuma alimente de proveniență animală.

ADVERTISEMENT
Tags: