Sport

Greșeală de arbitraj împotriva României U19 în meciul cu Slovacia U19! Nu este prima eroare făcută contra „tricolorilor mici”

România U19 a fost privată de un gol ca și făcut în prima repriză a partidei cu Slovacia U19 în ultimul meci din grupă de la Campionatul European.
24.06.2022 | 19:28
Greseala de arbitraj impotriva Romaniei U19 in meciul cu Slovacia U19 Nu este prima eroare facuta contra tricolorilor mici
Greșeală de arbitraj împotriva României U19. Sursă foto: uefa.com
ADVERTISEMENT

Arbitrul lituanian Edgaras Bucinskas a ridicat eronat fanionul la un ofsaid la Rareș Ilie, care nu a fost, după cum s-a văzut pe reluările TV.

Greșeală de arbitraj împotriva României U19

România U19 pornise într-o fază iminentă de gol în prima repriză a partidei cu Slovacia U19, însă arbitrul lituanian a ridicat în mod eronat fanionul, iar reluările TV au demonstrat că tușierul a gafat.

ADVERTISEMENT

Concret, în minutul 12 al confruntării, Rareș Ilie a primit în careu o minge, la o fază în care doi coechipieri erau în fața porții.

Dacă ar fi continuat acțiunea, Rareș Ilie putea pasa decisiv unui coleg, care ar fi înscris cu poarta goală, iar „tricolorii mici” s-ar fi aflat în avantaj.

ADVERTISEMENT

Nu a fost prima greșeală împotriva României U19 de la Campionatul European

Din păcate, România U19 a fost victima a nu mai puțin de patru greșeli în două meciuri și jumătate evoluate la Campionatul European U19, ceea ce ar fi putut schimba soarta grupei.

La primul meci din grupă contra Italiei, scor 1-2, România a pornit pe un contraatac bun spre finalul primei reprize, iar Chirițoiu a fost tras evident de tricou, dar arbitrul a lăsat faza să continue.

ADVERTISEMENT

La duelul cu Franța, scor 1-2, primul gol al adversarilor a fost înscris din ofsaid, Virginius, fotbalistul care a pasat decisiv fiind într-o poziție neregulamentară.

Tot la meciul cu Franța, România reușise să egaleze pe final, cu un gol superb marcat de Bodișteanu cu călcâiul, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.

ADVERTISEMENT

De fapt, Rareș Ilie, care a trimis pasa spre Chirițoiu a fost cel pe care arbitrul l-a semnalizat în afara poziției de joc, însă reluările au arătat că puștiul Rapidului nu se afla în ofsaid.

Dacă nu pierde cu Slovacia, România U19 va termina pe locul al treilea al grupei A şi va înfrunta în baraj formaţia de pe poziţia a treia din cealaltă grupă.

ADVERTISEMENT