Fotbal intern

Greșeală de arbitraj în FCSB – CFR Cluj! Campioanei i s-a refuzat un penalty evident. „Se pune presiune prea mare”. Video

03.05.2021 | 23:09
Greseala de arbitraj in FCSB  CFR Cluj Campioanei i sa refuzat un penalty evident Se pune presiune prea mare Video
Greșeală de arbitraj în FCSB - CFR Cluj! Campioanei i s-a refuzat un penalty evident. „Se pune presiune prea mare”. Video. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB și CFR Cluj au remizat, luni seara, scor 1-1, la capătul unui meci presărat cu momente tensionate în ambele tabere. Cea mai controversată fază s-a consumat în minutul 80, când centralul Radu Petrescu a greșit flagrant, refuzând să dicteze lovitură de la 11 metri după un duel al lui Deac cu Adrian Șut.

Chiar în ultimul minut al prelungirilor, Andrei Burcă a restabilit, însă, egalitatea, profitând de o nouă gafă a lui Vlad, păcălit de traiectoria căpătată de balon, și a reușit să-și mențină echipa în fruntea clasamentului, la două puncte de roș-albaștri și cinci de U Craiova.

ADVERTISEMENT

Imediat după meci, fundașul și-a felicitat colegii pentru jocul prestat în a doua repriză a partidei și s-a arătat optimist în privința șanselor de a obține rezultate favorabile în meciurile rămase din acest sezon competițional.

Radu Petrescu a greșit grav în derby-ul FCSB – CFR. Reacțiile ardelenilor, după ce li s-a refuzat un penalty

În minutul 80 al derby-ului de la Giurgiu, Adrian Șut a luftat și, în loc de balon, a nimerit piciorul lui Ciprian Deac. Cei doi fotbaliști s-au prăbușit în careul lui Andrei Vlad, iar centralul Radu Petrescu a acordat lovitură liberă directă pentru FCSB, în loc să dea penalty pentru ardeleni. – VEZI VIDEO

ADVERTISEMENT

Am suferit, am știut să suferim. Ne-am luptat, am venit după o perioadă cu foarte multe meciuri și s-a simțit. Nu știu cât fotbal s-a jucat azi, mai mult am țipat unii la alții. Așa e când se joacă pentru campionat.

Noi și la pauză, după 1-0 am sperat și am crezut că putem reveni. Știam că nu trebuie să pierdem. Nu știu dacă a fost sau nu penalty, specialiștii trebuie să judece.

ADVERTISEMENT

Am avut câteva ocazii, nu am marcat, am mai pățit așa în unele partide, dar mă bucur că ne-am regăsit spiritul. Mă bucur enorm că am marcat, era cazul să-mi ajut și eu echipa. Mai sunt multe etape, trebuie să ne gândim la următoarea partidă”, a declarat Andrei Burcă, marcatorul golului care a readus egalitatea pe tabela de marcaj.

De asemenea, Alexandru Chipciu și-a exprimat convingerea că Radu Petrescu ar fi trebuit să indice punctul cu val în urma duelului dintre Deac și Șut. „A fost un meci greu, am egalat pe final și asta e situația.

ADVERTISEMENT

După lovitură și cum am auzit, cred că a fost penalty, dar nu vreau să mai comentez. Se pune presiune prea mare pe arbitri, e greu și pentru ei”, a reacționat mijlocașul CFR-ului la finalul partidei.

Ciprian Deac: „A fost penalty. Egalul o avantajează pe Craiova”

Chestionat pe marginea subiectului, Ciprian Deac, protagonistul fazei din minutul 80, și-a exprimat la rândul său convingerea că Radu Petrescu ar fi trebuit să acorde penalty în urma faultului comis de Adrian Șut și a indicat singura echipă avantajată de acest rezultat: Universitatea Craiova.

S-a întâlnit echipa de pe primul loc cu echipa de pe locul doi, era normal să fie tensiune. Eu cred că în prima repriză am controlat mai bine jocul, ne-am creat şi o ocazie în primele minute.

Dacă marcam, altul era meciul, dar, una peste alta, cred că nu meritam să pierdem în această seară. Sincer, nu am venit pentru un meci egal, am venit cu gândul să câştigăm, pentru că ştiam că nu traversează o perioadă bună.

Cei de la FCSB au venit după două înfrângeri, sufereau puţin şi am zis să profităm de acest lucru. Nu ne-a ieşit, e bine că am egalat în ultima fază a meciului şi e bine că nu am părăsit acest teren înfrânţi.

De când sunt eu în fotbal nu am criticat niciodată arbitrajul şi nici nu o să o fac. Da, da, da (n.r. întrebat dacă a fost penalty pentru CFR Cluj în minutul 80). Clar m-a lovit peste picior, am vrut să joc mingea, dar… Fiind implicat direct, eu am simţit cel mai bine la acea fază, am simţit că m-a lovit. Cred că a vrut să joace şi el mingea şi a fost o imprudenţă.

Egalul o avantajează pe Craiova. E bine că am reuşit să păstrăm această distanţă de două puncte, ne-am dus la cinci puncte de Craiova, dar acest campionat se va juca până în ultima etapă. De când a promovat, acest club (n.r. CFR Cluj) are în ADN să fie campion şi în ultimii ani a reuşit”, a declarat Ciprian Deac.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Botoșani – FCSB: 1,75 este cota pentru „sub 2,5 goluri în meci”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT