Life

Greșeala din filmul Iisus din Nazareth care a trecut neobservată. Istoricii au spus adevărul

Eroarea din pelicula Iisus din Nazareth care a fost remarcată de oameni. Cronologia oamenilor de știință este cu totul alta.
11.04.2023 | 19:10
Greseala din filmul Iisus din Nazareth care a trecut neobservata Istoricii au spus adevarul
Eroarea din pelicula Iisus din Nazareth care a fost remarcată de oameni. Cronologia oamenilor de știință este cu totul alta. Sursa foto: money.ro
ADVERTISEMENT

Greșeala din miniserialul de televiziune realizat de Franco Zeffirelli în anul 1977 care a trecut neobservată. Istoricii au spus adevărul despre scenele pe care le-au văzut foarte mulți oameni până în momentul de față.

Eroarea din pelicula Iisus din Nazareth care a fost remarcată de oameni. Cronologia oamenilor de știință este cu totul alta

Iisus din Nazareth este o capodoperă de artă din punct de vedere cinematografic. Dramă biblică evocă viața și suferințele prin care a trecut Iisus Hristos de la naștere și până la răstignirea care are câteva erori remarcate de oameni.

ADVERTISEMENT

Pelicula este realizată impecabil cinematografic și dinamizată de muzica lui Maurice Jarre, însă oamenii de știință spun că cronologia nu a fost respectată întocmai. Concret, scena răstignirii ascunde unele greșeli.

Acest moment nu a fost executat ca la carte pentru că Mântuitorul Iisus Hristos a fost urcat pe cruce de evreii din mulțimea care se afla de față, când de fapt acest lucru ar fi trebuit să fie făcut de soldații romani.

ADVERTISEMENT

Potrivit doxologia.ro, pe când ostașii îl huleau și își băteau joc de El, Domnul se ruga: „Părinte, iartă-le lor, că nu știu ce fac” (Luca 23, 34). Totodată, Iisus Hristos nu a ridicat glasul, nu s-a plâns și nu i-a amenințat pe călăii Săi.

Iisus din Nazareth, erori de producție

Specialiștii spun că o altă greșeală văzută în filmul Iisus din Nazareth a avut loc atunci când a fost dat jos de pe cruce și întins pe pământ. În acele secunde unul dintre ochi a clipit, lucru care nu ar fi trebuit să aibă loc.

ADVERTISEMENT

De asemenea, producătorii nu au fost atenți nici la scena în care Sfânta Maria îl leagănă pe Mântuitor după ce a decedat. Cei din fața micilor ecrane pot observa că nu există urme de lovituri de bici, deși trecuse prin aceste chinuri groaznice.

Printre erorile de producție s-a strecurat și neconcordanța dintre replici. Mai exact, sunetul spune o frază, în timp ce buzele personajului mimează cu totul altă replică. Acest aspect a fost criticat de privitori.

ADVERTISEMENT

Anul acesta pelicula va putea fi urmărită la Pro TV în Săptămâna Mare, începând de joi, 13 aprilie 2023. Producția a fost împărțită în cinci părţi, după ce în ultimii 6 ani românii au urmărit Iisus din Nazareth la Antena 1.

ADVERTISEMENT
Tags:
"Şi-au ales locul, nu s-au dus la întâmplare". Două fete de 15 ani au murit după ce s-ar fi aruncat de pe un turn, în Hunedoara. Una dintre ele ar fi lăsat un bilet de adio
Recordul lui Leo Messi e istorie! S-a semnat cel mai mare contract din...
Recordul lui Leo Messi e istorie! S-a semnat cel mai mare contract din lumea sportului
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor...
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor nepoţi ai miliardarului arată răvăşitor la 41 de ani
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Irina Loghin apariție surprinzătoare la 84 de ani. Fotografie în costum de baie
Irina Loghin apariție surprinzătoare la 84 de ani. Fotografie în costum de baie
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru...
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru România, cu câteva condiții
O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate...
O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate spune că l-a lovit norocul
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română