Life

Greșeala fatală făcută de Cornelia Catanga, Nelu Ploieșteanu și Gabi Luncă, după ce au fost diagnosticați cu COVID-19

03.04.2021 | 07:56
Greseala fatala facuta de Cornelia Catanga Nelu Ploiesteanu si Gabi Lunca dupa ce au fost diagnosticati cu COVID19
Gabi Luncă, Cornelia Catanga și Nelu Ploieșteanu, diagnosticați cu COVID-19. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Lumea artistică din România a devenit mai săracă, după ce, în decursul unei săptămâni, cei mai cunoscuți cântăreți de muzică lăutărească s-au stins din viață: Cornelia Catanga, Nelu Ploieșteanu și Gabi Luncă.  Au fost răpuși de complicațiile apărute în urma infectării cu COVID-19, virus în existența căruia nu a crezut. Ba chiar au refuzat asistența medicală spitalicească, până în ultima clipă. 

Aveau mai multe șanse în fața virusului ucigaș, care a dat planeta peste cap, Cornelia Catanga, Nelu Ploieșteanu și Gabi Luncă dacă solicitau mai devreme ajutorul medicilor? Conform informațiilor aflate de FANATIK.RO, atât Cornelia Catanga, cât și Nelu Ploieșteanu și Gabi Luncă nu credeau în existența virusului SARS-CoV2 și nu au respectat regulile impuse de autorități. Ba chiar, au refuzat să se interneze și au optat pentru tratament la domiciliu.

ADVERTISEMENT

Puteau fi salvați Cornelia Catanga, Nelu Ploieșteanu și Gabi Luncă?

Cornelia Catanga a murit vineri, 26 martie, la 63 de ani, după ce a suferit un stop cardio-respirator. Se simțea rău de mai multe săptămâni, avea simptome specifice COVID-19, dar a refuzat să meargă la spital și s-a tratat acasă. După moartea “reginei muzicii lăutărești” s-a aflat că aceasta a făcut combinații periculoase de medicamente, pe care le lua “după ureche”, dar și faptul că nu a vrut să meargă la medic până în momentul în care nu a mai putut respira.

Din păcate, atunci când ambulanța a fost solicitată, a fost prea târziu. Cornelia Catanga a fost transferată la Spitalul Universitar din București, unde corpul ei nu a mai suportat intubarea și s-a stins, în urma unui stop cardio-respirator. A fost testată pentru COVID-19 și rezultatul a ieșit pozitiv. Mai mult, FANATIK.RO a aflat, la scurt timp după ce decesul a fost confirmat, că acasă la marea artistă era focar de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Nici Nelu Ploieșteanu nu a fost mai receptiv atunci când a ajuns pe mâna medicilor. Deși a fost testat și, ulterior, confirmat pozitiv cu COVID-19, a făcut scandal și a plecat pe semnătură din spital, marți, 16 martie, pe motiv că nu suportă masca de oxigen. După o zi și o noapte petrecute acasă, starea lui s-a agravat, iar familia a sunat la 112. A fost transportat la Spitalul Floreasca și a ajuns direct în Secția de Terapie Intensivă, unde a fost intubat. Din 18 martie, starea lui de sănătate s-a degradat încontinuu și, după două săptămâni la ATI, organismul i-a cedat. Nelu Ploieșteanu avea 70 de ani și apropiații lui au dezvăluit pentru FANATIK.RO că artistul nu credea în virusul SARS-CoV2.

“A venit din Moldova, de unde cânta, și s-a simțit rău. Nu credea în virus. Transpira, a luat pastile pentru răceală. A ajuns apoi la spital, prima dată a refuzat internarea, a zis că se face bine acasă. Iar a doua oară a fost intubat și de atunci nu s-a mai putut vorbi cu el”, ne-a declarat Nicu Gigantu’, celebrul lăutar care a colaborat ani de zile cu Nelu Ploieșteanu și care este și nașul uneia dintre fetele artistului.

ADVERTISEMENT

Gabi Luncă, conectată la un “plămân artificial”

Gabi Luncă s-a luptat pentru viață mai bine de două săptămâni! A fost conectată la un “plămân artificial”, după ce, pe 13 martie, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ilfov, în stare gravă. Marea artistă fusese diagnosticată pozitiv cu COVID-19 pe 8 martie, dar nu a rămas internată la Spitalul Matei Balș. Estera Onoriu, una dintre fiicele sale, ne-a declarat că starea de sănătatea a mamei sale era bună și a urmat tratament acasă. În doar câteva zile, a început să aibă, însă, probleme respiratorii și a ajuns la Terapie Intensivă, acolo a fost ținută în viață, conectată la aparate. În noapte de vineri spre sâmbătă, decesul artistei, în vârstă de 82 de ani, a fost anunțat de fiica sa, Estera, pe o pagina de socializare. „După 23 ani, din nou împreună! Cântă împreuna Celui pe care L-au iubit și L-au slujit o viață întreagă! O să ne revedem…”, a scris Rebeca Onoriu, în dreptul unei fotografii în care sunt Gabi Luncă și acordeonistul Ion Onoriu, cel cu care marea voce a muzicii lăutărești și populare s-a căsătorit în 1964 și care a murit în 1998.

Medicii trag un semnal de alarmă: “Evoluția virusului este imprevizibilă!”

După moartea cântăreței Cornelia Catanga, medicii au tras un semna de alarmă și i-au sfătuit pe cei care se confuntă cu simptome specifice SARS-CoV2 să nu se trateze singuri acasă și să ceară o evaluare medicală.

ADVERTISEMENT

“Fiecare pacient are complicațiile lui care apar în urma bolii, care știm că are o evoluție imprevizibilă și de multe ori, gravă.”, a declarat Alexandru, unul dintre medicii care tratează pacienți cu COVID-19, citat de Știrile Pro Tv.

ADVERTISEMENT