Life

Greșeala frecventă pe care o fac românii atunci când pleacă în vacanță. Pericolul uriaș la care se expun, fără să își dea seama

Greșeala care te poate costa mult, mai ales atunci când ești în vacanță. Ce trebuie să faci de fiecare dată, înainte de a pleca de acasă.
25.06.2024 | 21:45
Greseala frecventa pe care o fac romanii atunci cand pleaca in vacanta Pericolul urias la care se expun fara sa isi dea seama
Greșeala care te poate costa mult, mai ales atunci când ești în vacanță. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Sezonul vacanțelor se apropie cu pași repezi. În graba și în entuziasmul de a se bucura de câteva zile libere, românii uită să acorde atenție unui aspect important. Neglijarea lui poate duce la evenimente neplăcute.

Greșeala care te poate costa mult, mai ales atunci când ești în vacanță

Românii se pregătesc de vacanță, iar entuziasmul lor este la cote maxime. De obicei, înainte de a pleca în concediu, gândul tuturor este la relaxare și la zilele pe care le vor petrece departe de casă.

ADVERTISEMENT

Înainte de a pleca în vacanță, românii ar trebui să se gândească și la lucrurile pe care le lasă în urma lor. Unele dintre ele fiind nesupravegheate, măsurile de siguranță ar trebui sporite pentru a nu avea parte de neplăceri.

Experții trag un semnal de alarmă și îi sfătuiesc pe toți românii să fie atenți la securitatea locuinței. Un spațiu neprotejat devine ținta preferată a hoților, care vor acționa fără rețineri.

ADVERTISEMENT

Atunci când plecați în vacanță, ar fi bine să montați un sistem de supraveghere. Chiar dacă nu îi vedeți utilitatea, s-ar putea ca, fix atunci când vă așteptați cel mai puțin, să vă salveze de situațiile neplăcute.

Măsurile de siguranță care îți protejează locuința pe timpul vacanței

Înainte de a părăsi casa și de a pleca în concediu, este important să te asiguri că toate ușile să ferestrele sunt închise. În acest fel, răufăcătorii nu mai au nicio șansă să intre în locuință.

ADVERTISEMENT

Nu doar detaliile tehnice te pot ajuta atunci când ești plecat la distanță. Social media joacă și ea un rol esențial. De multe ori, hoții se pot ghida după informațiile pe care le oferi pe paginile de socializare.

Experții în securitate recomandă să eviți furnizarea de informații privind deplasarea. Hoții își vor da seama că nu ești acasă și vor profita de acest lucru. Cel mai bine ar fi să postezi imagini din vacanță abia după ce te-ai întors.

ADVERTISEMENT

O altă metodă care te-ar putea salva de infractori este utilizarea dispozitivelor inteligente. Acestea pot fi programate să pornească și să se oprească la anumite ore. Astfel, vei da impresia că este mereu cineva acasă.

De asemenea, în exteriorul locuinței, mai ales dacă stai la curte, pot fi montate corpuri de iluminat cu senzori de mișcare. În cazul în care acestea se aprind, îți vei da seama că cineva a fost acasă la tine în absența ta.

Dacă vrei ca vacanța ta să fie o adevărată perioadă de relaxare, ai face bine să ții cont de aceste recomandări. Doar așa eviți să devii ținta hoților și te vei putea întoarce acasă liniștit.

ADVERTISEMENT
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând”...
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând” pe A2. Ce viteză avea manelistul
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut...
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut că e vorba de un incendiu
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Românii care nu au cotizat 15 ani până la 1 septembrie 2024 NU...
Românii care nu au cotizat 15 ani până la 1 septembrie 2024 NU primesc pensie! Cine beneficiază de cei 2.000 de lei
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Armele care au bântuit omenirea. Cinci dintre cele mai mortale
Armele care au bântuit omenirea. Cinci dintre cele mai mortale
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în...
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în timpul vizitei din România: „Am vrut să-i spun în față”