Fotbal intern

Greșeală gravă de arbitraj în Astra – Botoșani! Gol anulat incorect + fază ciudată în debutul meciului

06.03.2020 | 20:54
Greseala grava de arbitraj in Astra  Botosani Gol anulat incorect  faza ciudata in debutul meciului
ADVERTISEMENT

Presiunea pare să fie mai mare pe umerii arbitrilor în Astra – FC Botoșani, decât pe umerii jucătorilor celor două echipe aflate pe teren.

În primele 15 minute ale partidei, brigada condusă de centralul Coza a luat două decizii extrem de controversate, care puteau afecta cursul jocului.

ADVERTISEMENT

Gol anulat pentru Botoșani, indirectă ciudată pentru moldoveni

Pentru început, în minutul 4 al partidei dintre Astra și FC Botoșani, Tamaș și portarul Lazăr au fost protagoniștii unei faze bizare.

Lazar i-a aruncat mingea lui Tamaș, fundașul a lovit-o cu capul, mingea a revenit în brațele portarului, după care tușierul a indicat lovitură liberă indirectă.

ADVERTISEMENT

Jucătorii Astrei au protestat vehement, însă centralul Coza nu a cedat și a dictat lovitură liberă indirectă pentru FC Botoșani, de la 6 metri.

Cu toate acestea, moldovenii nu au reușit să fructifice lovitura liberă indirectă.

Giurgiuvenii s-au apărat cu toată echipa, ordonată exemplar pe linia porții, și mingea a fost respinsă cu ușurință.

ADVERTISEMENT

În minutul 11, Keita a trecut cu ușurință de Tamaș și a înscris, însă arbitrii au considerat că jucătorul oaspeților ar fi faultat în atac. Reluările TV par să arate că jucătorul Astrei a căzut mult prea ușor și nu s-ar fi impus fault.

Arbitrul Cristi Balaj îi dă dreptate centralului Coza la faza în care a dictat lovitură liberă indirectă pentru Botoșani.

ADVERTISEMENT
„Se consideră pasă la portar neregulamentară, mingea a fost trimisă în mod voit de către portar. Este o încercare de a ocoli sau păcăli Legile Jocului”, a explicat Balaj pentru GSP. 

 

Tags: