Fotbal intern

Greşeală gravă de arbitraj la Argeş – Dinamo! Arbitrul n-a dat penalty şi cartonaş roşu. Foto

16.05.2021 | 17:47
Greseala grava de arbitraj la Arges  Dinamo Arbitrul na dat penalty si cartonas rosu Foto
ADVERTISEMENT

Meciul dintre FC Argeş şi Dinamo a început cu o mare eroare de arbitraj. Centralul Florin Chivulete nu a acordat un cartonaş roşu şi un penalty pentru gazde în minutul 2. 

Greşeală gravă de arbitraj la Argeş – Dinamo! Penalty şi “roşu” la Puljic

Confruntarea dintre FC Argeş şi Dinamo a început abrupt cu un duel dintre Ante Puljic şi Georgian Honciu în careul “câinilor”. Fundaşul dinamovist l-a tras de mănă pe jucătorul gazdelor, însă arbitrul Andrei Chivulete nu a acordat nimic.

ADVERTISEMENT

Conform regulamentului, Ante Puljic nu a avut nicio intenţie de a juca mingea şi faultul se pedepseşte cu lovitură de la 11 metri şi cartonaş roşu. Însă, centralul partidei nu a acordat nimic şi jocul a continuat.

Mai mult, la faza imediat următoare, Chivulete a încins spiritele după ce a acordat un fault în atac pentru Dinamo, deşi jucătorul celor de la FC Argeş nu a avut nicio vină. După un start de meci greoi, Dinamo şi-a revenit.

ADVERTISEMENT
Duelul dintre Puljic şi Honciu
Duelul dintre Puljic şi Honciu

Andrei Chivulete, decizie de neînţeles şi pentru Mediop

Andreas Mihaiu a deschis scorul în minutul 11 după o pasă foarte bună a lui Deian Sorescu. Astfel, tânărul fotbalist a spart gheaţa în Casa Pariurilor Liga 1 şi a trecut peste ratarea celor două penalty-uri în confruntarea cu Astra Giurgiu.

Însă, deciziile ciudate ale centralului Andrei Chivulete nu s-au consumat în startul meciului. Arbitrul i-a arătat un cartonaş galben pentru simulare pentru Mediop, însă jucătorul Argeşului a căzut după un duel în careu cu acelaşi Puljic.

ADVERTISEMENT

Deşi nu se impunea acordarea unei lovituri de pedeapsă, decizia de a a arăta un cartonaş galben pentru simulare la acea fază a fost una exagerată.

Acelaşi arbitru l-a iertat pe Billel Omrani de eliminare! A lăsat jocul să continue deşi Vaşvari era plin de sânge

În urmă cu câteva zile, Andrei Chivulete a mai avut o decizie de neînţeles în confruntarea dintre CFR Cluj şi Sepsi din Gruia, câştigată de covăsneni cu scorul de 1-0.

ADVERTISEMENT

Billel Omrani l-a umplut de sânge pe Gabriel Vaşvari în minutul 53, însă Andrei Chivulete a rămas impasibil la această agresiune şi nu a acordat nici măcar fault, oprind jocul doar când Vaşvari a sângerat abundent.

Centralul nu a luat nicio măsură disciplinară în acest caz şi jocul a continuat. Gabriel Vaşvari a continuat atunci meciul, însă 20 de minute mai târziu s-a prăbuşit la pământ şi nu a mai putut continua confruntarea.

Ion Crăciunescu a reacţionat dur la finalul meciului după decizia arbitrului: “Cum poți să nu vezi când Omrani îi aruncă un braț în nas lui Vașvari, duce brațul și îl lovește direct în față. Nu înțeleg cum să nu îi dai roșu sau nici fault. Eu nu știu ce văd ei?”, a spus fostul arbitru la TV DigiSport.

  • 34 de ani are Andrei Chivulete
  • 2 este minutul în care Puljic l-a faultat în careu pe Honciu
ADVERTISEMENT
Tags: