Sporturi

Greșeală în baremul de corectare la Evaluarea Națională! Eroarea a avut loc la limba română

30.03.2021 | 11:55
Greseala in baremul de corectare la Evaluarea Nationala Eroarea a avut loc la limba romana
Eroarea a avut loc la proba de limba și literatura română. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO
ADVERTISEMENT

Greșeală în baremul de corectare la Evaluarea Națională! Eroarea a avut loc la proba scrisă la Limba și literatura romana pentru clasa a VIII-a.

Mai exact, acesta conține o greseala chiar în primul răspuns de pe pagină. Culmea, aceasta nu a fost corectată nici la 18 ore de la publicare.

ADVERTISEMENT

Baremul de corectare a fost publicat pe 29 martie la ora 15:00, iar pe 30 martie la ora 09:00 greseala era in acelasi loc, scrie  Edupedu.ro.

Eroare în baremul de corectare la Evaluarea Națională!

Concret, este vorba despre cuvantul “copii”, scris cu doi “i”, in loc de trei, așa cum ar fi fost corect, in formularea “cate 1 punct pentru notarea oricaror doua alimente pe care le aveau la masa copii, asa cum reiese din textul 2”.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – facebook

Interesant este că, în nota subiectelor, autorii precizeaza ca “In evaluarea raspunsului se va tine cont de scrierea corecta a enuntului dat, intrucat in rescrierea acestuia elevul poate face si alte greseli”.

Vă readucem aminte că subiectele la română la simularea Evaluării Naționale 2021 sunt în premieră unele după modelul testelor PISA, după o programă nouă – teste cu 10 pagini care trebuie completate în două ore.

ADVERTISEMENT

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori: cadrele didactice din unitatea de învățământ care au urmat sau urmează programul de formare a profesorilor evaluatori pentru examenele și concursurile naționale vor fi selectate cu prioritate pentru evaluarea lucrărilor.

Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale 2021 pentru absolvenții clasei a VIII-a sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări.

ADVERTISEMENT

Concret, vor avea loc discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

ADVERTISEMENT