Life

Greșeala pe care mulți o fac cu routerul wireless. Cum să ai internet rapid prin Wi-Fi

Greșeala pe care mulți o fac în ceea ce privește routerul wireless. Așa poți să ai internet mai rapid prin Wi-Fi, fără bătăi de cap!
27.03.2023 | 23:39
Greseala pe care multi o fac cu routerul wireless Cum sa ai internet rapid prin WiFi
Greșeala pe care mulți o fac cu routerul wireless. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Aceasta este greșeala pe care o fac mulți cu routerul wireless. Dacă ai tot avut probleme cu conexiunea la internet, ar trebui să verifici acest lucru!

Greșeala pe care mulți o fac cu routerul wireless și nu le merge internetul prin Wi-Fi

Una dintre cele mai mari greșeli pe care mulți oameni o fac este legată de amplasarea routerului de Wi-Fi. Mai precis, este vorba despre faptul că acesta este pus la o întălțime greșită.

ADVERTISEMENT

Nu este deloc o idee bună să pui routerul de Wi-Fi foarte aproape de pământ. Cu cât este mai jos cu atât acesta va merge mai puțin eficient.

Dacă sunteți tentați să puneți routerul cât mai aproape de priză atunci trebuie să știți că este o idee proastă. Aceasta poate afecta calitatea Wi-fi-ului din casă.

ADVERTISEMENT

Specialiștii ne recomandă să punem routerul cât mai sus în cameră, pentru că așa avem cele mai bune șanse de a răspândi semnalul prin toată casa.

Specialiști americani spun că trebuie să punem routerul la o înălțime de 5 până la șapte picioare de la sol, adică la cel puțin 1,5 metri.

ADVERTISEMENT

Vă recomandăm să plasați routerul la o înălțime de cinci până la șapte picioare de la sol, cu o linie vizuală clară. Routerul dvs. emite unde radio care se răspândesc în afară și în jos de la sursa lor.

Amplasarea routerului la o distanță bună de sol îmbunătățește raza de acțiune a semnalului.”, explică furnizorul de internet american Ritter Communications, conform The Sun.

ADVERTISEMENT

Unde trebuie pus routerul wireless, de fapt

Idea din spatele acestui truc pentru ca routerul wireless din casa ta să meargă foarte bine este că acesta trebuie plasat deasupra obiectelor din casă.

Ele ar putea să blocheze semnalul pentru dispozitivele mobile. Cea mai rea idee este să amplasăm un router direct pe podea, pentru că semnalul va fi absorbit de sol.

“Amplasarea unui router pe podea îi poate amortiza performanța. Dispozitivul trimite semnale care sunt imediat absorbite de sol”, a declarat furnizorul britanic de internet PlusNet.

Routerele trimit semnalele de internet în jos și cu cât acesta este amplasat mai sus cu atât toate dispozitivele din casă vor merge mai bine când folosesc internetul.

ADVERTISEMENT
Tags: