Life

Greșeala pe care mulți o fac. De ce să nu mai bagi pepenele roșu în frigider

Mulți fac această greșeală. După ce termină de mâncat o felie sau mai multe de pepene, pe restul le pun în frigider. Însă, nu este un obicei bun, spun specialiștii.
03.08.2022 | 23:05
Greseala pe care multi o fac De ce sa nu mai bagi pepenele rosu in frigider
Ce spun specialiștii despre pepenele la frigider. Sursa foto: Ideall.ro
ADVERTISEMENT

Pepenele roșu este unul dintre fructele de sezon, pe timp de vară. Mulți români îl consumă în cantități mari, iar ceea ce mai rămâne pun la frigider, lucru care nu este indicat de specialiști.

Ce spun specialiștii despre pepenele roșu de la frigider

Nimeni nu poate contesta gustul bun al pepenului roșu sau proprietățile acestuia pentru organism. Este bogat în vitamine și antioxidanți, care dispar atunci când este depozitat la frigider.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui studiu realizat de National Watermelon Promotion Board, pepenele roșu își schimbă aroma, textura, dar și culoarea la o temperatură rece. Experții acestei companii recomandă ca păstrarea să se facă la o valoare termică a camerei.

Când se poate depozita la frigider pepenele roșu

Tot reprezentanții National Watermelon Promotion Board mai trasmit că sunt două situații când pepenele roșu poate fi așezat în frigider: atunci când a fost tăiat felii sau când a fost refrigerat.

ADVERTISEMENT

Un alt studiu, realizat de USDA Agriculture Research Service, arată că temperatura frigiderului afectează și nivelul nutrițional al pepenelui roșu. Concret, licopenul este mai mare cu 20% dacă acest fruct de sezon este ținut la temperatura camerei.

Pepenele roșu a fost cultivat pentru prima oară în Africa, mai exact, în partea de nord-est a continentului, în urmă cu peste 4.000 de ani. În prezent, sunt peste 1.000 de soiuri disponibile.

ADVERTISEMENT

Doctorii ne sfătuiesc să consumăm pepene roșu pentru mai multe beneficii, precum: reducerea tensiunii arteriale, reducerea febrei musculare după sport, mers la sală sau reducerea rezistenței la insulină.

Pe lăngă toate cele menționate, pepenele roșu ajută organismul să aibă o digestie mai bună. Nu este util și pentru persoanele cu intestin iritabil sau pentru cele alergice la fructe și fructoză.

ADVERTISEMENT

Totodată, experții spun că pepenele roșu se poate consuma cel mai bine înainte de prânz și nu împreună cu alte alimente. Între 200 și 300 de grame pe zi sunt suficiente.

ADVERTISEMENT