Fotbal international

Greșeală uluitoare. Au plătit o sumă record, dar nu au trecut jucătorul pe lista UEFA

04.02.2021 | 15:45
Greseala uluitoare Au platit o suma record dar nu au trecut jucatorul pe lista UEFA
ADVERTISEMENT

Ajax Amsterdam a făcut cel mai scump transfer din istoria clubului în pauza de iarnă, aducându-l pe Sebastien Haller de la West Ham. Olandezii au comis o greșeală și au uitat să treacă jucătorul pe lista UEFA.

Pentru Ajax, gloria europeană reprezintă un vis. „Lăncierii” au fost aproape să prindă o finală de Liga Campionilor în 2019, însă au fost eliminați în ultima fază a semnifialelor de Tottenham Hotspur.

ADVERTISEMENT

Doi ani mai târziu, Ajax își va încerca norocul în Europa League, dar nu se va putea baza pe cel mai mare transfer efectuat în istoria clubului olandez, camerunezul Sebastien Haller.

Greșeală uluitoare. Ajax a plătit aproape 23 de milioane de euro, dar a uitat de lista UEFA!

Ajax a decis în ianuarie să investească o sumă cu totul ieșită din comun pentru un club obișnuit să promoveze jucători din propria pepinieră. Olandezii l-au transferat pe Sebastien Haller, atacantul camerunez fost la West Ham United, pentru care au plătit nu mai puțin de 23 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Haller a avut parte de o primă lună excelentă pe Amsterdam Arena, reușind să înscrie două goluri și să ofere două pase decisive pentru Ajax, în cele șase partide jucate în prima ligă din Olanda. Cifre foarte bune care l-au mulțumit pe antrenorul Erik Ten Hag, cel care ar fi vrut să se poată baza pe vârful său și în Europa League.

Ajax va juca în 16-imile celei de-a doua competiție de pe continent, ca importanță, după ce a ieșit doar pe locul 3 în grupa de Liga Campionilor din care au mai făcut parte Liverpool, Atalanta și Midtjylland. Pentru „lăncieri”, participarea în Europa League ar putea fi o oportunitate excelentă să cucerească un nou trofeu european, lucru pe care nu l-au reușit în ultimii 25 de ani.

ADVERTISEMENT

Numai că oficialii echipei din Amsterdam au comis o eroare impardonabilă. Eu au uitat să îl treacă pe Sebastien Haller pe lista UEFA, pe care au trimis-o la forul continental marți, 2 februarie! BBC anunță că ivorianul nu va putea fi folosit în dubla cu Lille,a cărei primă manșă este programată pentru data de 18 februarie, în Franța.

„Nu știm ce s-a întâmplat, dar lucrăm împreună cu KNVB (n.r. Federația Olandeză de Fotbal) și UEFA pentru a descoperi ce anume am făcut greșit”, ar fi declarat un oficial al clubului din capitala Olandei.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Haller, Ajax a adus în această iarnă și un jucător de la o adevărată specialistă a Europa League. Este vorba despre Sevilla, campioana en-titre a competiției și clubul care s-a calificat în acest sezon în optimile Ligii Campionilor. „Lăncierii” l-au împrumutat pe Oussama Idrissi, jucător de extremă stânga. Acesta se află pe lista UEFA.

ADVERTISEMENT