Care este greseala uriașă care strică gustul ciorbei. FANATIK îți dezvăluie în cele ce urmează ce nu au voie să facă gospodinele când gătesc, dar și cum ar putea fi evitate unele lucruri pentru un gust desăvârșit.
Ciorba se numără printre felurile de mâncare cele mai gătite de femei, fie că este vorba de una de legume sau de pește. Pentru a avea o masă de nota 10, indiferent de eveniment, trebuie să ținem cont de câteva aspecte importante.
Principala greșeală pe care o fac foarte multe gospodine este că nu au răbdare și dau focul prea tare la aragaz. Acest produs culinar trebuie gătit lent, fără niciun fel de grabă, în caz contrar aromele nu se vor îmbina și rezultatul nu va fi pe măsură.
În această categorie intră și durata prea mare de fierbere. Lichidul va scădea prea mult și nu vei mai obține o ciorbă, ci mai degrabă o tocăniță.
O altă eroare pe care o fac femeile, în general, este faptul că adaugă vegeta sau concentrate de legume cumpărate din comerț pentru a da gust mâncării. Din păcate, acestea conțin mult sodiu și alte arome artificiale.
Supa va fi la final mult mai sărată și cu un gust neplăcut. Cel mai bine ar fi să folosești numai produse naturale, achiziționate din piață, de la țărani.
De asemenea, dacă se adaugă toate ingredientele în același timp, cu siguranță ciorba nu va avea un gust special ca cel de la mama de acasă. Dimpotrivă, s-ar putea să dai greș și să nu mai poți remedia problema deloc.
O regulă nescrisă ne spună că prima oară se pune carnea la fiert, apoi legumele mai tari (morcovul, ardeiul, păstârnacul, ceapa). Ulterior, se adaugă în oală produsele moi, printre care se numără dovlecelul și cartoful.
În aceeași notă, o altă greșeală făcută frecvent de gospodine este faptul că adaugă de la început sare. În felul acesta procesul de fierbere va face zeama să scadă mai repede și rezultatul final va fi mai sărat decât trebuie.
Cel mai bine ar fi să se adauge sarea și piperul cu 5-10 minute înainte de a lua oala de pe foc. Verdeața se adaugă abia când ciorba a fost oprită. În felul acesta aromele se vor păstra un timp îndelungat.