Life

Greșeala uriașă de care românii trebuie să se ferească. Ce să nu faci niciodată cu banii economisiți. Secretele unui consultant financiar

Când ar trebui să te oprești din a mai economisi bani. Greșeala pe care mulți români o fac atunci când dispun de fonduri financiare suplimentare.
28.05.2024 | 11:29
Greseala uriasa de care romanii trebuie sa se fereasca Ce sa nu faci niciodata cu banii economisiti Secretele unui consultant financiar
Care este greșeala pe care o fac românii atunci când încep să economisească bani. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Românilor le este de ce în ce mai greu să economisească bani. Din cauza salariilor mici, unii dintre ei abia reușesc să trăiască de la o lună la alta. Și, totuși, cei care pot să pună în fiecare lună ban pe ban, fac o greșeală care îi costă mult.

Ce trebuie să facă românii care nu reușesc să economisească deloc bani

Specialiștii financiari recomandă ca în fiecare lună, acolo unde e posibil, să se pună bani deoparte pentru economii. Nu mulți români reușesc să facă asta din mai multe motive, iar cel mai frecvent impediment este salariul mic.

ADVERTISEMENT

Însă, în ciuda salariului care îi nemulțumește pe mulți, sunt și români care fac economii. În fiecare lună, aceștia reușesc să pună câteva sute de lei într-un cont din care își propun să nu cheltuiască deloc.

Consultantul financiar Alexandru Chirilă este de părere că românii care nu pot face economii în fiecare lună, trebuie să facă anumite schimbări. Prima și cea mai importantă dintre ele este legată de venitul lunar care poate fi suplimentat.

ADVERTISEMENT

Românii care simt că nu au suficienți bani pentru a face și economii își pot găsi un al doilea job. Dacă contractul nu le permite asta, atunci pot negocia salariul actual, astfel încât să poată bună bani deoparte.

”Dacă nu reușesc să economisesc nu am altă variantă decât ori să îmi cresc veniturile, însemnând faptul că pot renegocia contractul la locul de muncă, dar marja de creștere este limitată.”, a spus consultantul financiar, potrivit antena3.ro.

ADVERTISEMENT

O a doua variantă care nu este pe placul tuturor este limitarea cheltuielilor. Consultantul financiar este de părere că se pot face anumite sacrificii de dragul economiilor. De asemenea, nu recomandă nimănui să aibă standarde de viață mult mai ridicate decât venitul actual.

”Îmi pot scădea cheltuielile într-o anumită marjă, pentru că tot trebuie să locuiesc undeva, să mănânc, să ajung la un loc de muncă. Deci, din punct de vedere al managementului finanțelor personale, trebuie să nu îmi cresc foarte mult standardul de viață.”

ADVERTISEMENT

Cea mai mare greșeală pe care o fac românii care economisesc bani

Acum, întrebarea care se ridică este: ”Până când este nevoie să pun banii deoparte, fără să mă ating de ei?” Potrivit lui Alexandru Chirilă, economisirea banilor trebuie făcută până când o persoană are atât un fond de urgență, cât și unul de siguranță.

Aceste fonduri sunt salvarea oricui în situații de urgență. În cazul în care se pierde sursa de venit, adică locul de muncă, fondul de urgență fondul de siguranță pot fi folosite. În astfel de situații, persoana în cauză nici nu este forțată să facă anumite compromisuri la un nou loc de muncă doar din teama că nu are un venit stabil.

De asemenea, cei care dispun de economii substanțiale trebuie să investească banii inteligent. Deși tentația multora este cumpărarea propriei locuințe, aceasta nu este o investiție pentru că nu generează venit. Din contră, ”toacă” alți bani.

De departe, cea mai mare greșeală pe care o fac românii cu banii economisiți este căderea în tentații materiale. Mulți se bucură că dispun de o anumită sumă de bani și își cumpără instant obiectele pe care și le doreau de multă vreme.

”Este o realitate faptul că noi, ca români, când avem anumite resurse financiare, focusul nostru este pe a cheltui banii respectivi. Suntem un popor de consumatori. Lucrurile sunt destul de vizibile, începând de la ce mașini conduc românii. Vrem să arătăm că avem, să ieșim în față, să epatăm, obținem multă satisfacție din asta.”, a mai declarat consultantul financiar, potrivit sursei menționate.

ADVERTISEMENT
Tags:
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”