Life

Greșeala uriașă pe care o fac aproape toți românii când își instalează router-ul WIFI. Îți reduci singur din viteză și vei avea probleme mai mereu cu internetul

Greșeala care îți reduce viteza la internet. Ce trebuie să faci, de fapt, atunci când instalezi router-ul WIFI. Te va salva de mult stres.
09.06.2024 | 08:30
Greseala uriasa pe care o fac aproape toti romanii cand isi instaleaza routerul WIFI Iti reduci singur din viteza si vei avea probleme mai mereu cu internetul
Greșeala care îți reduce viteza la internet. Ce trebuie să faci cu router-ul WIFI. Sursa foto: montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Greșeala pe care o fac majoritatea românilor atunci când își instalează router-ul WIFI. Nu este nevoie de metode costisitoare pe care oamenii de rând nu știu să le pună în practică. Ai grijă la acest aspect.

Ce să faci atunci când instalezi router-ul WIFI

Viteza mică la internet poate reprezenta o problemă reală pentru mulți oameni, mai ales pentru aceea care lucrează de acasă și depinde de conexiune. Uneori, problemele sunt tehnice, iar în acest caz, soluția este contactarea furnizorului.

ADVERTISEMENT

Însă, înainte de a face acest pas, ar fi bine să verifici dacă nu cumva ai făcut o greșeală atunci când ai montat router-ul WIFI. Poziționarea acestuia și a antenelor poate fi extrem de importantă.

Dacă ai ales să instalezi router-ul într-un loc mascat, precum dulapurile, rafturile cu cărți, obiecte de decor, semnalul la internet ar putea fi afectat. În plus, asigură-te că ai instalat router-ul WIFI la doi metri distanță de sol.

ADVERTISEMENT

Cel mai bun loc pentru a ține aparatul este în centrul locuinței, pentru o acoperire ideală. De asemenea, este recomandată așezarea într-un spațiu deschis, nu între obiecte de decor sau metalice și aparate electronice.

Cum trebuie poziționate antenele router-ului

Pe de altă parte, majoritatea oamenilor consideră că antenele router-ului WIFI ar trebui să stea permanent îndreptate în sus, așa cum sunt și în imaginile de prezentare ale acestor dispozitive.

ADVERTISEMENT

Repoziționarea acestora, însă, poate îmbunătăți viteza la internet. În general, aparatele au antene omnidirecționale, ceea ce înseamnă că transmit semnalul în direcție perpendiculară pe antenă.

Astfel, în cazul în care locuiești într-o casă cu un singur etaj, poziționează antenele în sus. Dacă locuința are mai multe nivele, jumătate din antene ar trebui îndreptat în sus. Cealaltă jumătate se așază paralel cu podeaua sau într-un unghi cât mai apropiat de această poziție.

ADVERTISEMENT

În schimb, dacă router-ul WIFI are antene interne, trebuie montat în poziția pentru care a fost proiectat. Pentru o viteză bună la internat, este necesară actualizarea periodică a firmware-ului routerului, notează up2it.ro. 

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
RĂSTURNARE privind ALEGERILE PREZIDENȚIALE! E bomba ZILEI
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”