Life

Greşeala uriaşă pe care o fac mai toţi românii când se uită la televizor. Așa se dublează factura la curent

Facturile la curent ale românilor continuă să crească, iar multe persoane caută diferite metode prin care o pot reduce, astfel încât să plătească mai puțin.
17.11.2022 | 10:30
Greseala uriasa pe care o fac mai toti romanii cand se uita la televizor Asa se dubleaza factura la curent
Greşeala pe care o facem când ne uităm la televizor. Sursă foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

În realitate însă, anumite obiecte pe care le avem în casă ajung să consume mai mult curent decât ne-am fi imaginat vreodată.

Greșelile care trebuie evitate atunci când ne uităm la televizor

Tocmai din acest motiv, este posibil să ne trezim chiar și cu o factură dublă la curent, dacă nu suntem atenți.

ADVERTISEMENT

Televizorul este unul dintre cele mai des utilizate dispozitive din casă. Sunt persoane care petrec ore bune în fața acestuia, uitându-se fie la știri, fie la diverse emisiuni.

Evident, uitatul la televizor costă, atunci când facem anumite greșeli. În primul rând, televizorul consumă mai mult curent atunci când luminozitatea sa este mai mare.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă vrei o factură mai mică la energie, va trebui să setezi luminozitate din meniul televizorului, la o intensitate mult mai mică.

O altă greșeală banală care ne poate face să plătim o factură dublă la curent este să uităm televizorul aprins. Nu puține sunt cazurile în care adormim și uităm să îl stingem.

ADVERTISEMENT

Și în acest caz, producătorii au creat un cronometru de repaos. Atunci când este activat, televizorul se va opri automat dacă nu este utilizat timp de câteva minute, în funcție de intervalul selectat.

Televizorul care consumă cel mai mult curent

Televizoarele vechi consumă mai mult curent decât televizoarele noi, iar acest lucru este valabil și în cazul dimensiunii ecranului. Astfel, dacă își dorești să plătești o factură mai mică la curent, asigură-te că optezi pentru un televizor din clasa A++, care are un ecran mic.

ADVERTISEMENT

Acesta consumă cel mai puțin curent, iar polul opus avem televizorul mare cu eticheta E, care este cel mai mare consumator de energie.

Nu doar televizorul consumă o cantitate mare de curent ci și anumite electrocasnice. Unii dintre cei mai mari consumatori de energie sunt frigiderele, dar și mașinile de spălat.

Dacă acestea sunt mai vechi de 10 ani, este posibil să avem din nou o factură mult mai mare, decât dacă am fi optat pentru niște electrocanisce mai noi.

ADVERTISEMENT