Life

Greșeala uriașă pe care o fac mai toți românii care pleacă în Grecia. Ce medicamente nu ai voie să pui în bagaje. Lista pastilelor care sunt interzise

Ce pastile nu ar trebui să se regăsească în bagajul tău dacă pleci în Grecia. Sancțiunile sunt dure pentru cei care nu respectă regulile.
20.06.2024 | 09:26
Greseala uriasa pe care o fac mai toti romanii care pleaca in Grecia Ce medicamente nu ai voie sa pui in bagaje Lista pastilelor care sunt interzise
Ce pastile nu ai voie să iei cu tine în Grecia. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Grecia este una dintre destinațiile de vacanță preferate ale românilor. Cei care și-au făcut bagajul și au strecurat și câteva pastile pentru situații de urgență, trebuie să revină asupra lor. Motivul?! Nu toate sunt permise.

Ce pastile nu ai voie să iei cu tine în Grecia

Dacă v-ați propus să vizitați Grecia anul acesta, trebuie să știți că există câteva reguli clare în ceea ce privește pastilele. Pe teritoriul Greciei, anumite medicamente sunt interzise, iar cine le are la el, va fi pedepsit.

ADVERTISEMENT

Autoritățile elene au emis o listă cu pastilele care sunt interzise pe teritoriul țării. Turiștii care se aventurează cu ele în bagaje, riscă să fie amendați sau chiar să meargă la închisoare.

Cap de listă în topul medicamentelor interzise sunt pastilele care au codeină. Nici antibioticele nu sunt permise, dar, în acest caz, există și excepții. Antibiotice sunt permise în Grecia, doar dacă sunt însoțite și de rețetă.

ADVERTISEMENT

Turiștii care merg în Grecia nu trebuie să aibă asupra lor Diazepam și Tramadol, ambele fiind interzise fără prescripție medicală. Însă, acestea nu sunt singurele medicamente care nu ar trebui să se regăsească în bagajul turiștilor.

În Grecia sunt interzise și pastilele care au codeină, precum Fasonal, Solpadeine, Nurofen Plus, Ultracod sau Codamin P. Pentru a se asigura că nu au parte de neplăceri, turiștii sunt sfătuiți să se informeze foarte bine înainte de a merge în Grecia.

ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor de Externe, recomandări pentru românii care au de gând să meargă în Grecia

De asemenea, Ministerul Afacerilor de Externe recomandă turiștilor să nu plece în Grecia fără un Card European de Sănătate. Acesta poate fi solicitat la ghișeele Caselor Naționale de Asigurări sau online.

Tot din partea Ministerului Afacerilor din Externe românii au primit și recomandarea de a călători strict cu cantitatea necesară de pastile. De obicei, turiștii sunt obișnuiți să ia cu ei mai multe pastile decât sunt necesare, fără să știe la ce riscuri se expun.

ADVERTISEMENT

”Atenție! Nu luați cu dumneavoastră decât cantitățile de medicamente strict necesare! Vă recomandăm să aveți la dumneavoastră rețeta medicului pentru medicamentele care depășesc sfera celor uzuale. Antibioticele nu se eliberează decât pe bază de rețetă.”, se arată în comunicatul emis de MAE.

Turiștii care au de gând să viziteze Grecia anul acesta nu trebuie să fie atenți doar la medicamentele interzise. Autoritățile elene au emis mai mult comunicate prin care îi avertizează pe toți cu privire la riscurile la care se expun în timpul vacanțelor din această vară.

Din cauza temperaturilor caniculare, autoritățile din Grecia se așteaptă, din nou, la incendii. Turiștii trebuie să fie precauți și, de ce nu, să fie pregătiți pentru o evacuare de urgență în cazul izbucnirii incendiilor.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după...
Cât mai rămâne Domul de foc deasupra Europei. Căldura infernală bate record după record
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023....
Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023. Din ce stat vin cei mai mulţi bani
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă...
Andrei Burcă s-a căsătorit! Cât de frumoasă este şi cu ce se ocupă soţia fundaşului naţionalei
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus...
Documentul de care depinde plata a sute de mii de pensii. Trebuie depus de urgență
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Prima zi a noului Parlament European. Șoșoacă, „virusul suveranist”, insistă să fie văzută....
Prima zi a noului Parlament European. Șoșoacă, „virusul suveranist”, insistă să fie văzută. Românii, prinși între negocierile pentru funcții și excentricitatea moștenită de acasă
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc...
Generalul dac care a salvat Roma si Bizanțul! Puțini români își mai amintesc astăzi despre el