Alimentele au un termen de valabilitate care nu trebuie ignorat de nimeni. Una dintre greșelile uriașe pe care le fac mai toți românii are legătură cu un produs fabricat din lapte. Unde se ține, de fapt, untul. Răspunsul experților.
Untul este un produs care se consumă în cantități mari de foarte multe persoane din țara noastră. Din păcate, aceștia ajung să facă foarte multe erori în privința acestuia pentru că nu știu cum să-l depoziteze corect.
Acesta are un loc anume unde se păstrează pentru a nu-și pierde proprietățile și pentru a fi consumat pe termen lung. Specialiștii internaționali susțin că cea mai mare greșeală a oamenilor este că nu îl țin la frigider.
Întotdeauna se pune la rece după ce ambalajul a fost deschis pentru că în caz contrar pot apărea probleme medicale. Raftul ideal pentru a păstra acest aliment este unul interior, nicidecum pe ușa aparatului.
Temperatura de pe ușă variază mai mult din cauza deschiderii frecvente a frigiderului. Asigură-te că termostatul este cuprins între 2 și 4 grade Celsius pentru a nu se strica alimentele pe care le cumperi de la magazin.
Mai mult, untul se ține, de obicei, în ambalajul original sau într-0 cutie concepută special pentru el. În felul acesta se menține tare și proaspăt. De asemenea, se poate înveli în folie alimentară pentru a preveni absorbția mirosurilor.
În aceeași notă, experții recomandă tuturor oamenilor ca alimentul să se consume într-o perioadă scurtă de la deschidere pentru că frigiderul poate influența gustul și textura untului din mai multe puncte de vedere.
Untul se poate păstra și în afara frigiderului, însă pentru perioade foarte scurte de timp. Un sfat util în această situație este să tăiați o bucată mică din întreaga cantitate atunci când vreți să savurați acest produs.
Și de această dată alimentul se ține într-un recipient special pentru el. Mediul în care se depozitează trebuie să fie relativ răcoros, cu temperaturi sub 20 de grade Celsius. Această opțiune este perfectă pentru cei care adoră untul moale, ușor de întins pe pâine.