Life

Greşeala uriaşă pe care o fac toţi românii. Ce aliment nu trebuie ţinut niciodată pe uşa frigiderului

Greșeală uriașă în privința aranjării alimentelor în frigider. Mai toți românii nu bagă în seamă un detaliu care poate schimba totul
07.01.2023 | 10:00
Greseala uriasa pe care o fac toti romanii Ce aliment nu trebuie tinut niciodata pe usa frigiderului
Cum depozitezi corect alimentele în frigider. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Greșeală uriașă făcută de toți românii atunci când își aranjează alimentele în frigider. De altfel, unul dintre locurile care este cel mai des utilizat este chiar ușa. Putem pune pe ea sucuri, lactate și nu numai.

Greșeala uriașă ce ține de alimentele de pe ușa frigiderului

Este însă indicat să facem acest lucru? Sunt o serie de alimente care nu trebuie în niciun caz să fie depozitate acolo. Unul dintre ele este chiar laptele.

ADVERTISEMENT

Deși este mai ușor să luăm cutia de lapte direct de pe raft și să o înlocuim atunci când este nevoie, beneficiile s-ar putea să nu fie chiar cele dorite.

În cazul în care nu știai până acum, depozitarea alimentelor este foarte importantă. În acest mod le putem menține proaspete mai mult.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă dacă alegi să depozitezi laptele pe ușa frigiderului? În acest loc sunt fluctuații de temperatură. Practic, laptele tău nu va sta la o temperatură constantă și răcoroasă, așa cum este recomandat.

Mai departe, riști ca laptele să se strice mult mai repede și nimeni nu își dorește acest lucru. Recomandat ar fi ca mai degrabă să îl depozitezi pe unul dintre rafturile din mijlocul frigiderului.

ADVERTISEMENT

Cum depozitezi corect alimentele din frigider

De asemenea și la alte alimente trebuie să fim atenți când vine vorba de depozitare. În general, pe raftul de sus din frigider se depozitează alimentele care nu trebuie gătite, precum margarina pe care o consumăm dimineața.

Și mezelurile, dar și alte resturi de mâncare le putem ține acolo. Pe următorul raft se pot depozita untul, iaurtul, dar și produsele lactate și inclusiv ouăle, în timp ce pe ultimul raft punem alimentele crude.

ADVERTISEMENT

Se spune că cel mai răcoros loc din frigider este ultimul raft, așa că dacă ai carne crudă pe care vrei să o prepari, cel mai bine alegi să o pui acolo.

De asemenea, ține cont și de faptul că dacă alegi să plasezi alimentele crude pe raftul de jos, minimalizezi riscul de contaminare. Mai exact, dacă lichidul din carnea crudă se va scurge, acesta nu va afecta restul alimentelor din frigider.

Ai grijă și la perioada în care alegi să ții carnea crudă în frigider, astfel încât aceasta să nu se altereze.

ADVERTISEMENT
Tags: