Life

5 greșeli care duc la despărțire. Fă testul și află dacă riști să ai probleme în cuplu, de Crăciun!

Partenerii dau vina unul pe celălalt în momentul în care apar probleme de organizare în perioada sărbătorilor. Iată ce greșeli să eviți pentru a petrece relaxat și cu zâmbetul pe buze Crăciunul
08.12.2021 | 16:55
5 greseli care duc la despartire Fa testul si afla daca risti sa ai probleme in cuplu de Craciun
Neînțelegerile în perioada Crăciunului pot duce la probleme serioase în viața de cuplu. Foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Multe cupluri tind, uneori, să pună pe locul doi viața personală, mai ales în perioada sărbătorilor de iarnă, făcând inconștient o serie de greșeli. Relația poate să sufere mici schimbări iar, în unele cazuri, problemele pot să devină atât de mari, încât se ajunge în prag de divorț/despărțire.

Ceea ce ar trebui să fie cea mai minunată perioadă a anului, încetul cu încetul, devine cea mai tristă pentru relații.”, declară Clio Wood, experta în relații, pentru The Sun.

ADVERTISEMENT

Conform unor studii realizate de-a lungul timpului, după sărbătorile de iarnă, notarii primesc o mulțime de cereri de divorț pe care trebuie să le soluționeze. Tensiunile sunt cauzate de presiunea creată de pregătirile pentru Crăciun, a relațiilor intime inexistente, dar și a consumului excesiv de alcool.

Cele cinci greșeli pe care partenerii le fac în perioada Crăciunului

Perioada sărbătorilor de iarnă poate deveni destul de copleșitoare pentru majoritatea oamenilor. Fără să ne dăm seama, putem avea reacții necontrolate cauzate de oboseală, stres sau neliniște. Clio Wood a alcătuit un top cu cele mai frecvente cinci greșeli pe care oamenii le fac de Crăciun și care pot duce la destabilizarea lucrurilor într-o relație.

ADVERTISEMENT

Nu vă împărțiți sarcinile

Aceasta este una dintre cele mai grave probleme în perioada Crăciunului, mai ales dacă în familie apare și un copil. Femeile au mereu tendința de a-și asuma responsabilități în ceea ce privește creșterea copiilor sau a pregătirii momentelor perfecte de Crăciun. Această presiune crește nivelul de stres din corp și le va face pe femei să își verse frustrările asupra partenerului, care, din punctul lor de vedere, nu face prea multe. Pentru a evita o astfel de problemă, stabilește un set de sarcini pe care fiecare să le îndeplinească și nu încerca să te ocupi de mai multe lucruri în același timp!

Nu mai aveți timp pentru relații intime

Faptul că vă doriți să fiți cât mai aproape de cei dragi, ar putea să vă pună bețe în roate, deoarece ajungeți să renunțați o perioadă la viața sexuală. Lipsa de intimitate pe care sărbătorile de iarnă alături de familie o aduce te va face să amâni o noapte petrecută alături de partenerul tău. Astfel, ambii vă veți simți morocănoși, neîmpliniți, deconectați și iritați. Pentru a evita neplăcerile, încercați să petreceți mai mult timp împreună înainte de Crăciun.

ADVERTISEMENT

Așteptați până în ziua de Crăciun pentru a pregăti mâncarea

Faptul că încercați să fiți gata la timp vă va provoca un stres în plus, mai ales dacă descoperiți, pe ultima sută de metri, că vă lipsesc ingrediente esențiale. Chiar dacă vă treziți de dimineață, veți avea senzația că nu reușiți să fiți gata la timp pentru masa în familie, motiv pentru care partenerul va fi cel care va trebui să suporte agitația și nervii apărute în urma eșecului. Rezolvarea acestei probleme este simplă. Încercați să faceți tot ce se poate din timp și nu mai lăsați pe ultima sută de metri goana după cadouri, pregătirea unor feluri de mâncare complicate sau decorarea casei!

Nu lăsați socrii să vă distrugă relația!

Relația dintre socrii și noră sau ginere poate fi una destul de complicată. Nu multe familii reușesc să se înțeleagă, motiv pentru care orice reuniune se poate transforma într-un moment total neplăcut. Dacă nu vă înțelegeți cu ei, evitați să îi vizitați în prima zi de Crăciun, deoarece sărbătorile nu reprezintă un moment prielnic pentru rezolvarea conflictelor.

ADVERTISEMENT

Consumi prea mult alcool

Consumul de alcool excesiv poate duce la divorț. Fie că e vorba de o petrecere pe care firma ta a organizat-o, fie că e vorba despre o întâlnire la tine acasă cu prietenii apropiați, este important să nu depășești anumite limite. Pentru a elimina orice neplăceri, stabiliți alături de partener câteva reguli de bază, precum responsabilul care va avea grijă de copii a doua zi, ora la care ar trebui să ajungeți acasă, pentru a nu îl îngrijora pe celălalt, sau locurile exacte în care te vei afla.

8 întrebări la finalul cărora afli dacă riști să ai probleme în cuplu, de Crăciun

1. Când vine vorba de planificarea Crăciunului ești:

a. Ca Monica din FRIENDS, cu clipboard-ul și căștile pe cap. Vrei să organizezi singur totul.

b. Foarte liniștit, nu ai nevoie de planuri.

c. Faci o listă cu îndatoriri pe care o împarți cu partenerul tău.

2.Când te ocupi de cumpăratul cadourilor de Crăciun și al ingredientelor de care ai nevoie?

a. Cumperi totul imediat ce a apărut primul stoc.

b. În Ajunul Crăciunului.

c. Nu știu, partenerul meu se ocupă de asta de obicei.

3. Ce faci dacă felurile de mâncare pe care le pregătești sunt distruse?

a. Intru în panică, mă cert cu partenerul meu, dau vina pe el.

b. Intru în panică, mă cert și merg la magazin imediat, pentru a cumpăra alte produse.

c. Intru în panică și apelez la planul de rezervă. Comand mâncare online.

4.Socrii mei sunt:

a. de coșmar.

b. cât de cât suportabili.

c. foarte drăguți.

5. Vizitele de Crăciun:

a. Câți oameni putem vizita în 4 zile? Cu cât mai mulți, cu atât mai bine.

b. Prefer să stau singur acasă și să nu văd pe nimeni.

c. Mă întâlnesc cu familia și petrec timp alături de cei dragi.

6. Când nu avem o perioadă sexuală de Crăciun eu și partenerul ne simțim:

a. Deconectați, singuri, neiubiți.

b. Minunat! O pauză era bine-venită.

c. Bine pentru că știm că este vorba doar de câteva zile și după revenim la obiceiurile noastre.

7. Când vine vorba despre mâncare și băutură:

a. Crăciunul înseamnă consum, nu?

b. Am grijă la alimentele pe care le consum, mă gândesc la talia mea.

c. Mă bucur de fiecare fel de mâncare pentru că sunt alături de cei dragi.

8. Ce se întâmplă când beau prea mult?

a. Adevărul iese la iveală!

b. Pun țara la cale!

c. Sunt un bețiv fericit, dar urăsc mahmureala.

În funcție de răspunsurile pe care le-ai oferit, iată care este rezultatul:

Ai răspuns la majoritatea întrebărilor cu varianta A: Relația ta ar putea fi afectată în perioada Crăciunului, din cauza agitației care se creează treptat. Pentru a vă putea bucura de această perioadă, încercați să tratați cu calm fiecare problemă care apare.

Ai răspuns la majoritatea întrebărilor cu varianta B: Tu și partenerul vă bucurați de venirea sărbătorilor de iarnă, însă ar putea apărea mici discuții, dacă nu puneți la cale un mic plan de bătaie. Planificarea este uneori necesară, chiar dacă nu pare.

Ai răspuns la majoritatea întrebărilor cu varianta C: Relația ta merge mai bine ca niciodată. Atât tu, cât și partenerul sunteți pe aceeași lungime de undă când vine vorba de pregătiri, masă festivă sau vizite.

ADVERTISEMENT
Tags: