Life

Greșeli frecvente atunci când speli rufele. Trucuri utile pentru mașina de spălat

Află care sunt câteva dintre cele mai frecvente greșeli atunci când speli rufe. Vezi câteva trucuri utile pentru a avea grijă de mașina de spălat.
03.09.2021 | 19:57
Greseli frecvente atunci cand speli rufele Trucuri utile pentru masina de spalat
ADVERTISEMENT

Află cum poți evita câteva greșeli frecvente atunci când speli rufe la mașină. Iată câteva trucuri utile pentru mașina ta de spălat astfel încât să menții cât mai mult timp și să eviți problemele.

Modul în care utilizăm mașina de spălat ne poate afecta consumul sau calitatea hainelor. Vezi în rândurile de mai jos cum să eviți cele mai întâlnite greșeli atunci când vine vorba de spălatul rufelor la mașină.

ADVERTISEMENT

Greșeli frecvente atunci când speli rufele. Trucuri utile pentru mașina de spălat

Există câteva greșeli frecvente pe care le facem atunci când spălăm rufele la mașina de spălat, dar pot fi evitate dacă respectăm câteva recomandări. E important să avem grijă de acest electrocasnic astfel încât să nu afecteze consumul și nici calitatea rufelor.

Un lucru esențial este să înțelegi simbolurile, programele și ciclurile de spălare ale mașinii. Ar trebui să dozezi detergentul și balsamul în funcție de programul pe care l-ai ales, potrivit știrilekanald.ro. 

ADVERTISEMENT

O altă greșeală pe care o facem este faptul că nu curățăm frecvent mașina de spălat. Fiind un aparat de uz casnic, aceasta trebuie întreținută pentru a funcționa bine pe termen lung.

Este necesar să speli sertarul pentru detergenți. să cureți cauciucul după fiecare spălare și să-l usuci, lăsând ușa întredeschisă, altfel se formează mucegai din cauza umezelii.

ADVERTISEMENT

De câteva ori pe an, ar trebui să dai drumul la mașina de spălat fără haine, ci doar cu un produs destinat curățării. Este potrivit și oțetul de bucătărie.

Înainte de a introduce hainele în mașină este important să le verifici buzunarele. Monedele, cheile, dar și elementele care conferă rigiditate gulerelor cămășii pot afecta mașina și trebuie înlăturate înainte de spălare.

ADVERTISEMENT

Petele de pe haine trebuie tratate înainte de a le pune la spălat. Acestea trebuie să fie tratate corect înainte de a da drumul la ciclul de spălare. Pata poate să rămână pe material dacă aplici căldură atunci când usuci îmbrăcămintea.

Hainele trebuie separate înainte de spălare

O altă greșeală atunci când spălăm rufe este aceea de a nu le separa înainte. Hainele albe trebuie să fie spălate separat de cele colorate.

De asemenea, hainele ar trebui spălate separat în funcție de temperatura recomandată sau de tipul de țesătură. Nici hainele care sunt murdare nu trebuie spălate împreună cu cele mai puțin murdare, ci au nevoie de programe diferite.

Fiecare articol vestimentar trebuie întors de dos înainte de a da drumul la spălare. În caz contrar, materialul hainelor se poate deteriora, dar și culoarea.

O altă greșeală este aceea de a nu băga șosetele într-un săculeț cu plasă atunci când punem hainele la spălat. Acești săculeți sunt foarte utili pentru articolele vestimentare de dimensiuni mai mici.

Totodată, e important să folosești o cantitate potrivită de detergent de rufe sau balsam, nici prea mult sau prea puțin. Dacă nu pui cantitatea potrivită, fibra se poate deteriora sau pot apărea pete nedorite și imposibil de scos.

Nu este recomandat nici să speli hainele la prea multe rotații. Depășirea unui maxim de 800 – 1000 de rotații pe minut poate deteriora materialul hainelor.

Articolele din bumbac pot fi spălate la o rotire normală. Pentru hainele sintetice sau cu un amestec de mai multe țesături se folosește o rotație mai lentă.

O altă greșeală ține de folosirea greșită a înălbitorului. Dacă îl utilizezi în mod regulat poate deteriora hainele, mai ales șosetele sau lenjeria de corp. Un detergent de albire este o variantă mult mai potrivită dacă vrei să păstrezi albul hainelor.

ADVERTISEMENT
Tags: