Greşeli PERICULOASE pe care le faci la DOCTOR

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
05/12/2015, 15:21
Greşeli PERICULOASE pe care le faci la DOCTOR

Când eşti pacient, ai tendinţa de a face pe victima şi a-ţi învinovăţi doctorul pentru anumite probleme care apar. În unele cazuri s-ar putea, însă, să fii tu cel care greşeşte.

Nu îţi cunoşti corpul

Autoexaminarea corpului este foarte importantă şi te poate ajuta să descoperi boli grave. Nu presupune că trupul tău nu te priveşte şi este datoria doctorului să găsească problemele. Uneori, intuiţia ta îţi poate spune că ceva este în neregulă cu tine, nu ignora aceste semnale.

Nu îi spui tot doctorului

Nu contează cât de jenată eşti de o informaţie, trebuie să îi spui tot medicului tău. Ai putea omite lucruri importante, care îţi pot pune sănătatea în pericol. El nu te va critica, probabil se confruntă zilnic cu probleme mai jenante decât ale tale.

Crezi orbeşte ce îţi spune doctorul

Când un medic îţi sugerează un tratament, întreabă care sunt efectele adverse şi riscurile la care te expui. Dacă ai cea mai mică îndoială legată de tratamentul tău, întreabă-ţi doctorul într-un mod respectuos şi asigură-te că eşti convins că îţi va face bine.

Crezi că o pastilă rezolvă tot

Pastilele nu te ajută întotdeauna. Poate îţi calmează durerea, dar nu te vindecă. Caută să afli de ce ai dureri sau alte simptome şi nu te baza doar pe un medicament prescris de medic.

Sursă: www.unica.ro

Închide ×