Sport

Greșelile de arbitraj din meciul cu CFR Cluj i-au pus capac! CS Mioveni se gândește să se retragă din campionat

Galben-verzii amenință cu retragerea din campionat după meciul cu CFR Cluj: „Ce rost mai are să participăm într-o competiţie în care ni se taie orice drept la egalitate?”, se întreabă, aceștia, retoric.
07.08.2021 | 15:48
Greselile de arbitraj din meciul cu CFR Cluj iau pus capac CS Mioveni se gandeste sa se retraga din campionat
Galben-verzii amenință cu retragerea din campionat. Sursa foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CS Mioveni iese la atac după greșelile de arbitraj din meciul pierdut pe teren propriu, scor 0-1, în fața campioanei en-titre, CFR Cluj. Într-un memoriu înaintat Federației Române de Fotbal, Comisiei Centrale a Arbitrilor și Ligii Profesioniste de Fotbal, reprezentanții nou-promovatei amenință cu retragerea din campionat.

Când pierdem un joc în asemenea manieră, ne întrebăm ce rost mai are să participăm într-o competiţie în care ni se taie orice drept la egalitate”, susțin aceștia, amintind că toate echipele din primul eșalon sunt obligate să plătească aproximativ 4.000 de euro pentru baremurile arbitrilor şi observatorilor.

ADVERTISEMENT

Faza incriminată în mod special este tocmai cea din minutul 49, în urma căreia Claudiu Petrila a reușit să marcheze unicul gol al partidei. În ciuda poziției evidente de ofsaid, fanionul a rămas jos. În plus, cu aproape un sfert de oră înaintea fluierului final, gazdele au cerut insistent acordarea unui penalty, după ce Danijel Graovac l-a ținut în careu pe brazilianul Garutti, dar centralul Florin Chivulete a fost de neînduplecat.

CS Mioveni vrea să se retragă din campionat după meciul cu CFR Cluj

Este inadmisibil modul în care am fost trataţi de către cavalerii fluierului (Florin Chivulete, Vladimir Urzică şi Andrei Constantinescu), CFR marcând un gol dintr-un offside evident, iar nouă refuzându-ni-se un penalty clar, fapte ce au condus la victoria oaspeţilor.

ADVERTISEMENT

Nu vrem să contestăm valoarea adversarilor noştri, aşa cum nu vrem să ştirbim din meritele clujenilor în obţinerea unor performanţe remarcabile în cupele europene. Dar când pierdem un joc în asemenea manieră, ne întrebăm ce rost mai are să participăm într-o competiţie în care ni se taie orice drept la egalitate

Având în vedere aceste aspecte şi ţinând cont de faptul că toată lumea protejează în continuare o Comisie Centrală a Arbitrilor care este stat în stat, ne gândim serios să ne retragem din competiţie.

ADVERTISEMENT

În mod sigur CCA nu va avea de suferit dacă o echipă mică şi inimoasă că a noastră va dispărea din fotbalul românesc, dar numai în acest fel întreaga lume va afla ce se întâmplă cu arbitrajele de la noi din ţară.

Dacă nimeni nu îndrăzneşte să tragă la răspundere CCA, măcar retragerea noastră va ajunge la urechile UEFA şi FIFA, iar semnalul nostru de alarmă poate va vindeca un fotbal în care cavalerii fluierului decid după bunul plac învingătoarea unui joc de fotbal.

ADVERTISEMENT

Dacă nimeni nu are curajul să facă ceva, poate măcar noi, prin retragerea din Liga 1, vom aduce la cunoştinţă iubitorilor de fotbal din toată lumea că în România CCA-ul patronează sportul rege.

Vom dispărea noi, vom fi amendaţi, dezafiliaţi etc, dar poate vom fi cei care vom începe însănătoşirea unui fotbal bolnav, în care rezultatele finale sunt la mâna domnilor arbitri”, se arată în memoriul înaintat de CS Mioveni.

Florin Chivulete, interzis la meciurile galben-verzilor: „Este inimaginabil”

Pe de altă parte, în cazul în care va decide, totuși, să ducă la bun sfârșit actualul sezon de Liga 1, clubul argeșean are de gând să solicite Comisiei Centrale a Arbitrilor ca brigada condusă de Florin Chivulete să nu mai fie delegată la următoarele meciuri ale sale.

Plătim cu toţii, cu toate că această sumă este una imensă în comparaţie cu salariul mediu din România. Dar dacă tot plătim aceşti bani, nu înţelegem de ce niciodată nu ni se aduc la cunoştinţă şi nouă, celor care plătim, notele date de observatori arbitrilor.

De fiecare dată, orice sancţiune primită de fotbalişti este adusă la cunoştinţa mass media, aşa cum orice amendă sau sancţiune a antrenorilor este dată publicităţii. Lumea află imediat ce şi cât plătesc cei de pe teren, dar niciodată nu aflăm ce ce întâmplă cu cavalerii fluierului.

Începând din acest moment, în cazul în care vom mai continua in Liga 1, vrem să anunţăm CCA că refuzăm să mai fim arbitraţi de brigada Florin Chivulete, Vladimir Urzică şi Andrei Constantinescu. Ceea ce au făcut vineri seara este inimaginabil, bătându-şi efectiv joc nu numai de noi, ci de întregul fotbal românesc”, au conchis galben-verzii.

ADVERTISEMENT
Tags: