News

Greta Thunberg a fost infectată cu coronavirus? Activista din Suedia a avut simptome specifice virusului

15.05.2020 | 10:53
Greta Thunberg a fost infectata cu coronavirus Activista din Suedia a avut simptome specifice virusului
ADVERTISEMENT

Activista pentru mediu din Suedia, Greta Thunberg, a anunțat că a avut simptome specifice noului tip de coronavirus, însă nu știe dacă a fost infectată pentru că nu a fost testată de niciun medic. Tânăra în vârstă de 17 ani a luat decizia de a se autoizola pentru a-și proteja familia.

Cunoscuta activistă din Suedia a luat coronavirus? Ce spune Greta Thunberg

Greta Thunberg a transmis în cadrul unui interviu difuzat la CNN că recent a început să prezinte simptome specifice coronavirusului, luând decizia de a se autoizola. Renumita activistă din Suedia a menționat că nu a fost testată pentru acest virus, așadar nu știe dacă a avut sau nu boala.

ADVERTISEMENT

„Încă nu am fost testată pentru că aici li se fac teste doar celor care au nevoie de îngrijire medicală. Prin urmare nu ştiu dacă am fost infectată. Dar am decis oricum să mă izolez pentru că este ceea ce trebuie să facem.

Cu toţii trebuie să luăm aceste măsuri de precauţie şi să ne jucăm rolul nostru în sprijinirea societăţii în aceste momente”, a spus tânăra de 17 ani, potrivit sursei menționate.

ADVERTISEMENT

Autoritățile din Suedia nu au optat pentru izolare

Nu este pentru prima oară când tânăra care vrea să oprească încălzirea globală se izolează din cauza virusului. La sfârșitul lunii martie Greta Thunberg s-a autoizolat timp de 14 zile, după revenirea din călătoria pe care a efectuat-o în Europa Centrală alături de tatăl său.

„După ce am revenit din călătoria în Europa Centrală m-am autoizolat într-un apartament închiriat, departe de sora şi de mama mea întrucât numărul cazurilor de COVID-19 (în Germania, de exemplu) erau la început similare celor din Italia”, a scris Greta pe contul de Instagram.

ADVERTISEMENT

Suedia se numără printre puținele țări din Europa afectate de pandemia de coronavirus care nu a luat decizia de a izola locuitorii la domiciliu.

Autoritățile au respectat libertățile individuale ale oamenilor, mergând pe ideea ca aceștia să respecte distanțarea socială, să se spele des pe mâini și să lucreze pe cât posibil, de acasă.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, politicienii din Suedia au impus și anumite restricții pentru a preveni răspândirea virusului care a apărut pentru prima oară în China. Așa se face că nu se mai organizează evenimente cu mai mult de 50 de persoane, iar liceele și universitățile au fost închise.

La polul opus, autoritățile nu au închis restaurantele și barurile, așa cum s-a întâmplat în majoritatea țărilor afectate de pandemie. Vă reamintim că 193 de țări din întreaga lume se luptă la ora actuală cu virusul din China.

 

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: