News

Greu de pensionat. Un japonez a anunțat că se retrage din câmpul muncii la 100 de ani

Un japonez în vârstă de 100 de ani a anunțat că este timpul să se pensioneze. Este vorba despre Hajime Kurotsuchi, fondatorul celei mai importante firme de taxi din Japonia.
10.04.2022 | 10:33
Greu de pensionat Un japonez a anuntat ca se retrage din campul muncii la 100 de ani
Japonezul Hajime Kurotsuchi s-a pensionat la 100 de ani
ADVERTISEMENT

Hajime Kurotsuchi, fondatorul principalei firme de taximetrie din Japonia, a anunțat că a luat decizia să se pensioneze, la 62 de ani de la momentul în care și-a pus afacerea pe picioare. Japonezul are 100 de ani și va rămâne în cadrul firmei, în calitate de consultant.

Japonezul Hajime Kurotsuchi a înființat o firmă de taxi în 1960

Antreprenorul de origine niponă s-a născut în prefectura de vest din Oita și nu a mai avut timp să termine liceul pentru că a fost trimis pe front, în timpul celui de-al doilea război mondial.

ADVERTISEMENT

În 1960, el a înființat compania Daiichi Kotsu Sangyo Co, care, inițial a avut doar 5 mașini, transformate în taxiuri. Afacerea a mers, însă, foarte bine și a reușit să ajungă la un parc auto de 8.000 de mașini.

În 2015, Kurotsuchi a suferit un accident de muncă și a fost nevoit să renunțe pentru un timp la conducerea firmei pe care o deține. Doi ani mai târziu, el a revenit, însă, în fruntea acesteia.

ADVERTISEMENT

Afaceristul de 100 de ani vine zilnic la birou, chiar și astăzi

Kurotsuchi nu a renunțat nici azi la obiceiul de a veni zilnic la birou și de a participa la toate ședințele Consiliului de Administrație.

Totuși, Hajime Kurotsuchi a decis să se pensioneze, însă nu pentru că n-ar mai fi în stare să-și ducă mai departe misiunea ci din cauza faptului și-a dat seama ”cât de scurtă este viața”. Omul de afaceri spune că a avut această revelație exact în ziua în care și-a sărbătorit centenarul.

ADVERTISEMENT

Sfaturile japonezului pentru o viață lungă

Japonezul a dezvăluit că nu are nici o rețetă secretă pentru o viață lungă, și că singura regulă după care s-a ghidat a fost să evite excesele. Astfel, spune el, creierul tău se va menține sănătos.

”Să nu mânânci prea mult, să nu bei prea mult și să faci mișcare cel puțin 10 minute pe zi” – acestea sunt singurele sfaturi pe care Hajime Kurotsuchi le-a oferit jurnaliștilor la conferința de presă prilejuită de retragerea lui din activitate.

ADVERTISEMENT