Sport

Greu fără fani: SCM Râmnicu Vâlcea, doar o victorie „acasă” în Liga Campionilor!

06.03.2021 | 15:00
Greu fara fani SCM Ramnicu Valcea doar o victorie acasa in Liga Campionilor
Greu fara fani: SCM Ramnicu Valcea doar o victorie „acasa” in Liga Campionilor!
ADVERTISEMENT

Lipsa fanilor s-a simțit foarte mult la SCM Râmnicu Vâlcea, care a reușit doar o victorie pe teren propriu în Liga Campionilor. Campioana e obișnuită să fie susținută frenetic de galerie la meciurile din Sala Traian, care are o capacite de 3126 de locuri după modernizarea din 2011.

SCM Râmnicu Vâlcea e o echipă redutabilă pe teren propriu, iar suporterii sunt un mare plus pentru campioana României din Liga Florilor.

ADVERTISEMENT

Vâlcencele au doar o singură victorie din patru meciuri disputate „acasă” în actuala ediție a Ligii Campionilor, împotriva celor de la Buducnost, scor 25-23 și nu mai puțin de trei înfrângeri.

SCM Râmnicu Vâlcea, afectată de lipsa fanilor. Doar o victorie „acasă” în Liga Campionilor

SCM Râmnicu Vâlcea este o echipă redutabilă atunci când joacă cu sala plină pe teren propriu, iar galeria vâlcencelor face o atmosferă incredibilă la fiecare partidă.

ADVERTISEMENT

În afara victoriei cu Buducnost, SCM Râmnicu Vâlcea a pierdut la scor partidele de pe teren propriu cu Gyor, scor 37 la 20 și 34 la 24 cu ȚSKA Moscova, două dintre echipele favorite la câștigarea trofeului.

A trei înfrângere pe teren propriu a venit în fața celor de la Odense, scor 21-30. În Sala Traian din Vâlcea ar fi trebuit să se mai dispute alte două partide împotriva lui Brest și Podravka, însă acestea nu s-a mai disputat din cauza cazurilor de coronavirus în rândul jucătoarelor, Astfel, SCM Râmnicu Vâlcea a câștigat la „masa verde” meciul cu Brest, în timp ce partida cu Podravska a fost pierdută cu 10-o din cauza unui focar de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Florentin Pera acuză lipsa suporterilor lui SCM Râmnicu Vâlcea: „Ne lipsește foarte mult suportul fanilor”

Antrenorul lui SCM Râmnicu Vâlcea, Florentin Pera, a declarat într-un interviu pentru FANATIK înaintea duelului-șoc cu CSM București, că echipa suferă foarte mult datorită lipsei suporterilor atât pe teren propriu, cât și în deplasare, unde vâlcencele ar fi avut de asemenea o galerie considerabilă: „Ne lipsește foarte mult suportul fanilor, în mod special pe teren propriu. Și în deplasare am fi avut o galerie importantă. Vom face tot ce depinde de noi să facem un joc bun chiar dacă nu îi avem alături de noi”.

Florentin Pera își dorește să dedice o eventuală victorie împotriva rivalei de la CSM București tuturor suporterilor lui SCM Râmnicu Vâlcea care sunt cu sufletul alături de handbaliste, chiar dacă nu le pot susține din sală: „Vom lupta și pentru ei, fiecare jucătoare care va intra pe teren să fie conștientă că este un meci important pentru echipa noastră. Vrem să le oferim suporterilor o bucurie încă de la primul meci”.

ADVERTISEMENT

Meciul tur al duelului românesc din Liga Campionilor dintre SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București se va disputa sâmbătă, 6 martie, de la ora 17:00, în Sala Traian. Returul are loc o săptămână mai târziu la Sala Polivalentă.

  • 1 victorie are SCM Râmnicu Vâlcea pe teren propriu
  • 3126 de locuri e capacitatea Sălii Traian unde vâlcencele își dispută meciurile de pe teren propriu
ADVERTISEMENT