Sporturi

Greu sau uşor, tur cu tur! Analiza întregului posibil parcurs al Simonei Halep: debut dificil, dar a scăpat de adversarele infernale

16.01.2020 | 18:11
Greu sau usor tur cu tur Analiza intregului posibil parcurs al Simonei Halep debut dificil dar a scapat de adversarele infernale
Greu sau uşor, tur cu tur! Analiza întregului posibil parcurs al Simonei Halep debut dificil, dar a scăpat de adversarele infernale
ADVERTISEMENT

Simona Halep va debuta la Australian Open, marţi, pe 21 ianuarie împotriva lui Jennifer Brady, din Statele Unite. Campioana noastră are câteva adversare incomode în primele tururi, însă avantajul este că evită marile favorite pe parcurs: Ashleigh Barty, Serena Williams, Naomi Osaka sau Petra Kvitova.

Greu sau uşor, tur cu tur! Analiza întregului posibil parcurs al Simonei Halep. Început complicat de turneu

O tragere la sorţi cu plusuri şi minusuri pentru campioana noastră. FANATIK vă propune o analiză a adversarelor pe care le va avea Simona Halep în turneul de la Melbourne.

ADVERTISEMENT

Turul 1: Jennifer Brady. Un început complicat pentru Simona Halep. Americanca de pe locul 49 WTA a avut un start foarte bun de sezon şi a obţinut două victorii răsunătoare la Brisbane: Maria Şarapova (3-6, 6-1- 6-7), iar apoi de liderul mondial Ashleigh Barty (6-4, 7-6). Jennifer Brady s-a oprit în sferturile de finală ale competiţiei. Cei de la WTA au notat faptul că pentru Simona Halep va fi cel mai greu început de turneu. 

Turul 2: Misaki Doi. Dacă va trece de Brady, Halep va avea, teoretic, o misiune mai uşoară împotriva niponei. Misaki Doi a pierdut în turul inaugural de la Shenzen împotriva Katarinei Bondarenko, scor 4-6, 1-6. Însă, înainte de un test împotriva lui Halep, Misaki Doi trebuie să treacă de o jucătoare venită din calificări şi deseori aceste dueluri se anunţă a fi complicate, mai ales pentru jucătoarele mai slab cotate.

ADVERTISEMENT

Danielle Collins, nucă tare în turul trei! Traseu abordabil în optimi și chiar și sferturi

Turul 3: Danielle Collins. Campioana noastră poate da în turul trei de o altă adversară incomodă, Danielle Collins. Americanca a reuşit două victorii importante la Brisbane, reuşind să treacă de Elina Svitolina (6-1, 6-1) şi Yulia Putintseva (6-1, 6-0), înainte să fie eliminată în sferturi de Masion Keys, scor 6-4, 6-1. Alte jucătoare pe care Halep le-ar putea întâlni în turul 3 sunt Putintseva şi Hsieh.

Optimi: Elize Mertens. Pentru nivelul optimilor de finală, Elize Mertens nu ar fi un adversar de evitat pentru Halep. Să nu uităm că în 2019 în această fază Simona juca împotriva Serenei Williams. Belgianca a ajuns în sferturi la Shenzen, fiind eliminată de Elena Rybakina, scor 4-6 6-4 2-6. O altă posibilă adversară pentru Halep în optimi ar fi Karolina Muchova.

ADVERTISEMENT

Sferturi: Belinda Bencic / Aryna Sabalenka / Maria Șarapova / Donna Vekic. Nici adversara din sferturile de finală nu ar fi una de netrecut pentru Simona Halep. Campioana noastră ar putea avea parte chiar de o revanșă în fața Arynei Sabalenka, cea care a eliminat-o în sferturi la Adelaide. Belinda Bencic, Maria Șarapova și Donna Vekic sunt posibile adversare ale româncei în sferturi.

Simona Halep a scăpat de primele patru favorite la turneu: Serena, Barty, Osaka și Kvitova

Semifinale: Karolina Pliskova / Elina Svitolina / Kiki Bertens. Dacă va ajunge până în semifinale, Simona Halep va fi testată serios de adversară. Karolina Pliskova, una dintre favoritele competiției este o jucătoare care adoră suprafața de la Melbourne și care anul trecut a reușit și cel mai bun rezultat, calificarea în semifinale. Elina Svitolina sau Kiki Bertens sunt alte posibile adversare ale Simonei în penultimul act.

ADVERTISEMENT

Finala: Serena / Barty / Osaka / Kvitova. În ultimul act nu poți să îți alegi adversarii, însă norocul Simonei este că nu se poate întâlni cu principalele favorite la câștigarea turneului. Serena Williams este considerată principala favorită la turneu, Ashley Barty este liderul mondial, Naomi Osaka este campioana de anul trecut, iar Petra Kvitova este finalista din sezonul trecut.

Traseul Simonei Halep: 

Turul 1: Brady
Turul 2: Doi / Jucătoare din calificări
Turul 3: Collins / Putintseva / Hsieh
Turul 4: Mertens / Muchova
Sferturi: Bencic / Sabalenka / Sharapova / Vekic
Semifinale: Pliskova / Svitolina / Bertens
Finală: Serena / Barty / Osaka / Kvitova

Astfel, partea bună pentru Simona Halep este că a evitat principalele favorite ale turneului până în finală, însă meciurile din primele tururi se pot dovedi adevărate teste pentru campioana noastră care are șanse la un turneu lung dacă își va respecta statutul de favorită în fața unor dueluri cu Brady sau Collins.

  • 3 WTA este locul ocupat de Simona Halep
  • 2018 este anul în care Simona Halep a ajuns în finală la Australian Open

 

ADVERTISEMENT