News

Greutatea crește riscul de complicații COVID-19! Kilogramele în plus pot duce la deces în caz de coronavirus

25.07.2020 | 10:41
Greutatea creste riscul de complicatii COVID19 Kilogramele in plus pot duce la deces in caz de coronavirus
ADVERTISEMENT

Greutatea crește riscul de complicații COVID-19! Un studiu important arată că obezitatea poate duce chiar la decesul în cazul persoanelor infectate cu coronavirus.

Vorbim despre o cercetare făcută de cei de la Public Health England. Astfel, în urma examinării cazurilor de COVID-19, specialiștii au constatat că lucrurile se complică pentru persoanele cu un exces de greutate.

ADVERTISEMENT

Acestea prezintă un risc mai mare de a necesita internare sau chiar terapie intensivă în cazul în care sunt infectaţi cu noul virus.

Greutatea crește riscul de complicații COVID-19!

„Dovezile actuale arată clar că persoanele supraponderale sau obeze prezintă un risc mai mare de complicaţii sau deces din cauza Covid-19”, a precizat dr. Alison Tedstone.

ADVERTISEMENT

Nutriţionist şef în cadrul Public Health England, aceasta nu a ezitat și a transmis că slăbirea poate însemna chiar salvarea în anumite situații.

„Pierderea în greutate poate aduce beneficii uriaşe pentru sănătate şi poate ajuta, de asemenea, la protejarea împotriva riscurilor cauzate de Covid-19”, a explicat specialista.

ADVERTISEMENT

Marea Britanie are unul dintre cele mai înalte niveluri de obezitate din Europa Occidentală. Aproape două treimi din adulții din Anglia sunt supraponderali sau obezi.

Mai mult de atât, cifre similare sunt înregistrate în Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord, țări care au adoptat același stil de viață.

ADVERTISEMENT

În ultima perioadă mai multe programe de nutriție au fost lansate în această zonă a Europei, programe în care oamenii sunt învățați să mânânce diferit, mult mai sănătos, dar la fel de gustos.

 

 

ADVERTISEMENT