Grevă a controlorilor de trafic aerieni. Toată EUROPA este afectată

Ryanair, cea mai mare companie low-cost din Europa, va anula marţi 166 de zboruri, fiind afectaţi 30.000 de clienţi, iar alte 100.000 de persoane se vor confrunta cu întârzieri, din cauza grevei...
28.06.2016 | 13:35
Greva a controlorilor de trafic aerieni Toata EUROPA este afectata

Ryanair, cea mai mare companie low-cost din Europa, va anula marţi 166 de zboruri, fiind afectaţi 30.000 de clienţi, iar alte 100.000 de persoane se vor confrunta cu întârzieri, din cauza grevei controlorilor de trafic aerian din Franţa, transmit RTE News şi site-urile thejournal.ie şi theportugalnews.com, citate de Agerpres.

Sunt posibile noi anulări de zboruri, avertizează operatorii aerieni.

Şi compania irlandeză Aer Lingus a anulat zeci de zboruri din Dublin, Barcelona, Madrid, Marsilia, Perpignan, Nisa şi Bordeaux, în urma celei de-a 12-a acţiuni de protest a controlorilor de trafic aerian din Franţa din ultimele 13 săptămâni.

Printre zborurile Ryanair afectate se află cele din Dublin, Madrid, Carcassone, Biarritz, Rodez, Nisa, Nantes, Cork şi Bordeaux. Sunt afectate aeroporturile din Bruxelles, Paris, Londra şi Marsilia.

Şi în Portugalia au fost anulate 23 de zboruri din cauza grevei, fiind cu efecte asupra companiilor Ryanair, Easyjet Airlines şi Vueling, care operează curse aeriene din Lisabona către Paris, Lyon, Marsilia şi Londra.

Luna trecută, Ryanair a cerut Comisiei Europene să adopte măsuri pentru a preveni anularea zborurilor în Europa, în urma acţiunilor de protest iniţiate de controlorii de trafic aerian din Franţa, potrivit Agerpres.

Ryanair a lansat şi o petiţie online la nivelul UE pentru a preveni anularea planurilor de călătorie ale consumatorilor europeni din cauza grevelor sindicatelor controlorilor de trafic aerian din Franţa (ATC), care afectează traficul aerian în toată regiunea.

Sindicatul care a organizat greva reprezintă aproximativ o cincime din totalul controlorilor de trafic din Franţa şi protestează în urma reducerii personalului şi a lipsei investiţiilor în sistemele folosite de angajaţi.

Şeful Ryanair, Michael O’Leary, a avertizat că firma se aşteaptă la pierderi de 20 milioane de euro din cauza acţiunilor de protest şi a efectelor atentatului de la Bruxelles.

Sursă: www.agerpres.ro