News

Grevă de avertisment a angajaților de la Semnalizarea Străzilor. Ce reproșează sindicaliștii primăriei conduse de Nicușor Dan

Angajații de la Semnalizarea Străzilor din București anunță o grevă de avertisment pentru miercuri. Care sunt cererile sindicaliștilor față de administrația lui Nicușor Dan.
03.08.2022 | 08:32
Greva de avertisment a angajatilor de la Semnalizarea Strazilor Ce reproseaza sindicalistii primariei conduse de Nicusor Dan
Angajații de la Semnalizarea Străzilor anunță o grevă de avertisment. Cererile sindicaliștilor față de administrația Nicușor Dan. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După mișcările de protest de la STB din debutul anului, Nicușor Dan se confruntă cu o nouă grevă a unor angajați din subordinea primăriei Capitalei.

Angajații de la Semnalizarea Străzilor anunță o grevă de avertisment. Cererile sindicaliștilor față de administrația Nicușor Dan

Miercuri, între orele 10.00 – 12.00, Sindicatul Liber Semnale Rutiere Administraţia Străzilor anunță organizarea unei greve de avertisment la sediul central al Administrației Străzilor.

ADVERTISEMENT

Mișcarea de protest vine pe fondul refuzului conducerii Administraţiei Străzilor, din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti, de a semna Contractul Colectiv de Muncă, informează Agerpres.

Cei aflați în conducerea Administraţiei Străzilor nu sunt de acord cu unele revendicări ale sindicatului reprezentativ. Acestea vizează eventualele disponibilizări ale salariaţilor, conform unui comunicat al sindicatului.

ADVERTISEMENT

”În urma eşuării negocierilor purtate cu conducerea instituţiei, discuţiile au continuat şi în prezenţa reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti. Negocierea noului Contract Colectiv de Muncă a avut la bază prevederile vechiului Contract Colectiv de Muncă.

Nu înţelegem de ce conducerea instituţiei refuză să accepte clauzele Contractului Colectiv de Muncă”, a explicat preşedintele Sindicatului Liber Semnale Rutiere Administraţia Străzilor, Dan Georgescu, motivul deciziei de a protesta.

ADVERTISEMENT

Sindicaliștii amenință că dacă Administraţia Străzilor nu va fi de acord să semneze noul Contract Colectiv de Muncă, în conformitate cu prevederile legale, angajații de la Semnalizarea Străzilor vor declanşa greva pe termen nelimitat, de la o dată ce va fi stabilită ulterior.

Greva de la STB din ianuarie, cea mai amplă acțiune de protest din mandatului lui Nicușor Dan

Primăria condusă de Nicușor Dan s-a confruntat, în ianuarie, cu cea mai amplă acțiune de protest din acest an.

ADVERTISEMENT

Greva STB a durat cinci zile, fiind sistată după ce conducerea STB a anunțat că angajează șoferi, iar cei care nu vin la muncă vor fi sancționați până la desfacerea contractului de muncă.

Principala revendicare a protestatarilor fost demisia directorului general Adrian Criț. De asemenea, angajații au mai cerut și majorarea salariilor cu 10% și negocierea Contractului Colectiv de Muncă.

ADVERTISEMENT