News

Greva de la metrou, act de terorism sau nu? Ce a decis DIICOT

14.05.2021 | 09:18
Greva de la metrou act de terorism sau nu Ce a decis DIICOT
Greva de la metrou a fost anchetată de procurori. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Greva de la metrou, act de terorism sau nu? Aceasta a fost întrebarea la care DIICOT a fost nevoită să răspundă după ce mai mulți angajați au blocat circulația trenurilor prin subteran.

Procurorii au considerat că gestul lor nu a reprezentat o faptă de terorism. Realitatea Plus scrie că anchetatorii au trimis deja dosarul la Parchetul Sectorului 4.

ADVERTISEMENT

Aici vor fi continuate cercetările în urma evenimentului de la finalul lunii martie. De asemenea, procurorii au cerut documente și au extins ancheta.

A fost greva de la metrou act de terorism?

Vă readucem aminte că procurorii DIICOT au analizat plângerea depusă de Metrorex în urma protestului care a avut loc la metrou.

ADVERTISEMENT

Aceștia nu au stat o clipă pe gânduri și au ajuns la concluzia că presupusele fapte nu sunt de competența Parchetului anti-mafia, ceea ce înseamnă că nu sunt fapte de terorism. Prin urmare, au trimis plângerea la Parchetul sectorului 4.

Conform sursei anterior citate cercetările la sectorul 4 au fost extinse pentru infracțiuni de zădărnicire a combaterii bolilor.

ADVERTISEMENT

De remarcat că în același dosar se cercetează și modul în care a fost încălcată legea în ceea ce privește declararea grevei.

Până acum au fost audiate aproximativ 20 de persoane, iar procurorii au cerut documente atât de la Metrorex, cât și de la sindicate.

ADVERTISEMENT

Despre greva de la metrou, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că Ion Rădoi, liderul sindical de la metroul bucureştean, se află în spatele a tot ce s-a petrecut.

”E suspendat din poziţia de la Metrorex. Jobul full time este cel de lider sindical. Eventual, concediu de la sindicat. Este în spatele a ceea ce s-a  întâmplat la metrou şi nu de azi, de ieri, ci de vreo 20 de ani, cel puţin”, a declarat Cătălin Drulă.

ADVERTISEMENT