Carousel hot news

Grevă generală pe 31 octombrie în spitale. De ce sunt medicii nemulţumiţi

Angajaţii din sistemul sanitar vor intra în grevă generală pe 31 octombrie, a anunţat SANITAS. Doctorii şi asistenţii medicali sunt nemulţumiţi de diferenţele mari de salarizare din sistemul...
15.09.2016 | 20:22
Grevă generală pe 31 octombrie în spitale. De ce sunt medicii nemulţumiţi
ADVERTISEMENT

Angajaţii din sistemul sanitar vor intra în grevă generală pe 31 octombrie, a anunţat SANITAS. Doctorii şi asistenţii medicali sunt nemulţumiţi de diferenţele mari de salarizare din sistemul bugetar.

Membrii sindicatului „Sanitas” au anunţat că pe data de 31 octombrie va fi grevă generală în spitale

Liderii SANITAS au anunţat că în octombrie vor picheta Ministerul Muncii şi Ministerul de Finanţe. Pe 12 octombrie medicii şi asistenţii vor face grevă japoneză, pe 19 octmbrie grevă de avertismnet de 2 ore, între 8:00 şi 10:00, iar pe 31 octombrie va fi organizată o grevă generală.

ADVERTISEMENT

Reprezentanţii Federaţiei SANITAS l-au informat pe ministrul Sănătăţii că membrii noştri de sindicat nu mai au răbdare şi nici nu consideră că ei sunt cei care trebuie să echilibreze bugetul în aşa măsură încât să poată elimina inechităţile salariale.

“Am solicitat ministrului Voiculescu să îşi facă absolut toate calculele necesare pentru ca în 15 septembrie a.c. să poată prezenta în faţa membrilor Consiliului Naţional al Federaţiei SANITAS, posibile soluţii viabile pentru rezolvarea inechităţilor create de O.U.G. nr. 20 şi nr. 43/2016”, preciza SANITAS, în data de 5 septembrie.

ADVERTISEMENT

Astfel, astăzi, Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS va lua decizia de declanşare a procedurilor pregătitoare ale grevei generale, în funcţie de răspunsul Ministrului Sănătăţii şi implicit în funcţie de solicitările şi voinţa membrilor noştri de sindicat.

Sursă: www.realitatea.net

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CAROUSEL HOT NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri