News

Grevă în transportul public din Grecia. MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care vor petrece 1 mai pe teritoriul elen

Avertisment de călătorie pentru Grecia. Cetățenii români avertizați de MAE despre perturbările din transportul public
30.04.2024 | 19:40
Greva in transportul public din Grecia MAE a emis o atentionare de calatorie pentru romanii care vor petrece 1 mai pe teritoriul elen
MAE: Alertă pentru călătorii în Grecia din cauza grevelor în transportul public. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis un avertisment de călătorie pentru Grecia, unde se anunță că vor avea loc greve și perturbări în domeniul transportului public.

Avertisment de călătorie pentru Grecia

MAE informează cetățenii români care locuiesc sau vizitează temporar sau intenționează să călătorească în Republica Elenă că miercuri, 1 mai 2024, sunt planificate greve și perturbări în sectorul transportului public.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor disponibile în prezent, navele și feriboturile nu vor fi în circulație timp de 24 de ore, iar trenurile (din rețeaua OSE și cele suburbane/Proastiakos) vor avea modificări de program.

De asemenea, în timp ce trenul electric/ISAP care operează pe ruta Kifisia către portul Pireu va circula între orele 09:00-17:00, mai precizează autoritățile competente.

ADVERTISEMENT

Autobuzele și troleibuzele nu vor funcționa între orele 05:00-09:00 și 21:00-24:00, iar pentru restul zilei se vor înregistra întârzieri. Metroul (liniile 1, 2, 3) și tramvaiele din Atena vor fi în funcțiune între orele 09:00-21:00.

La ce oră vor începe protestele

În ceea ce privește ora de la care oamenii vor ieși în stradă, protestele sunt programate să se desfășoare chiar în centrul Atenei începând cu ora 10:30.

ADVERTISEMENT

Cetățenilor români li se recomandă să monitorizeze anunțurile autorităților grecești pentru eventuale actualizări. Cei care se confruntă cu situații dificile sau de urgență au la dispoziție numerele de telefon de urgență ale Ambasadei României la Atena (+306978996222) și ale Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).

Pe lângă aceste informații, românii pot fi la curent cu cele mai noi date consultând și site-urile oficiale: www.mae.ro (Sfaturi, alerte de călătorie), https://atena.mae.ro şi http://salonic.mae.ro.

ADVERTISEMENT

„Ambasada asigură dialogul dintre instituţiile române şi elene în toate sferele de cooperare care formează conţinutul relaţiilor dintre statele noastre. Echipa Ambasadei este dedicată permanent promovării relaţiilor de prietenie dintre România şi Republica Elenă, contribuind cu idei şi expertiză la formularea agendei bilaterale, într-o manieră care să pună în valoare profilul european al României, potenţialul său de dezvoltare economică și patrimoniul cultural românesc”, se arată în atribuțiile Ambasadei României, publicate pe atena.mae.ro.

ADVERTISEMENT