Fotbal intern

Grevă la Dinamo! Fotbaliştii au refuzat să joace amicalul cu FC Voluntari. Primul jucător care vorbește despre protest. Ce spun suporterii. Deznodământul unei zile nebune. Update

06.06.2020 | 22:25
Greva la Dinamo Fotbalistii au refuzat sa joace amicalul cu FC Voluntari Primul jucator care vorbeste despre protest Ce spun suporterii Deznodamantul unei zile nebune Update
ADVERTISEMENT

Fotbaliştii de la Dinamo refuză să joace amicalul cu FC Voluntari care era programat în această seară, de la 18:00.


UPDATE 6 iunie, 22:25 / Suporterii lui Dinamo de la Peluza Cătălin Hîldan, cei care au achitat mai multe datorii ale clubului în ultima perioadă, au emis un comunicat după refuzul jucătorilor de a evolua în amicalul cu FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

„Comunicat DDB
În ultima vreme, jucătorii lui Dinamo, neplătiți de mai multe luni, și-au pus speranța în promisiunile care au apărut, legate de vânzarea clubului și intrarea unei prime tranșe de bani din partea unui potențial investitor.
Astăzi au refuzat să joace meciul amical cu Voluntari și de asemenea au refuzat să se antreneze.
Nu încurajăm sub nicio formă o astfel de atitudine, dar cine le-a făcut promisiuni jucătorilor a greșit foarte mult. Este o nouă dovadă a unui management defectuos.
Jucătorii așteptau să vină cineva să le ofere explicații. Cel pe care îl așteptau la discuții este cel care deține clubul ca acționar majoritar.
Dacă nu putea să fie prezent, ar fi putut să trimită un reprezentant.
Niciun patron, niciun președinte de club și nicio comisie (despre care s-a tot vorbit zilele acestea) nu s-au prezentat să liniștească echipa.
Singurii care au fost prezenți pentru a-i încuraja pe jucători au fost reprezentanții Programului DDB.
Suporterii sunt singurii care și-au făcut partea și s-au ținut de promisiuni.
Am plătit salarii restante și o vom mai face. Am susținut echipa și am arătat că ne pasă.
Situația de astăzi ne-a luat prin surprindere, pentru că în ultimele zile am fost concentrați pe partea care ține de noi în pregătirea meciului care urmează. Și am făcut-o bine. Printr-un gest fără precedent, suporterii au cumpărat toate biletele pentru partida de sâmbătă.
Dar în tot acest timp, cineva stă după perdea, deși ar trebui să iasă în față și să le răspundă jucătorilor și eventual să ne spună și nouă dacă încă mai negociază cu diferite offshore-uri.”

Comunicat DDBÎn ultima vreme, jucătorii lui Dinamo, neplătiți de mai multe luni, și-au pus speranța în promisiunile…

Posted by Peluza Catalin Hildan-Dinamo on Saturday, June 6, 2020


UPDATE 6 iunie, 22:10 / Ricardo Grigore, fundașul de 21 de ani al lui Dinamo, a fost primul jucător al „câinilor” care a vorbit despre ceea ce s-a întâmplat astăzi și despre motivele pentru care fotbaliștii au refuzat să intre pe teren la amicalul cu FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

„Mai multe nu am ce să spun, doar ce aţi văzut. N-a fost nicio ceartă, niciun scandal. Am discutat cu conducerea, toată lumea e fericită pentru că s-a ajuns la un numitor comun. Totul e în regulă. Sincer să spun, n-am mai luat salariul de trei luni. Urmează să luăm un salariu, săptămâna viitoare. N-aş vrea să comenteze despre domnul Mihalcea, nu sunt în măsură. A înţeles situaţia şi totul a decurs ok. Am vorbit cu domnul Bălănescu, da. Nu ne-a dat detalii de genul acesta, ne-a promis că vor intra nişte bani săptămâna viitoare şi totul va fi în regulă. Noi să ne concentrăm pe meciul cu Chindia.

Până acum s-a ţinut de cuvânt. Până acum, tot ce ne-au promis, s-au ţinut de cuvânt. Dacă primesc banii, mă interesează de la cine-i primesc? Până la urmă, mă bucur că s-a ajuns la un numitor comun. Da, da, am vorbit cu domnul Bălănescu, ne-a transmis că vom intra în şomaj tehnic. Am avut încredere. Rămâne să primim încă un salariu, cum au spus, iar lucrurile să continue. Ne întrebam când vor intra banii. Am vrut să ştim mai clar. Am aflat, acum aşteptăm să se întâmple lucrurile aşa cum s-a promis”, a spus Ricardo Grigore la postul de televiziune Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

UPDATE 6 iunie, 20:45 / Situația pare să se fi detensionat la Dinamo, cel puțin așa spun ultimele informații care sosesc de la Săftica. Conducerea clubului ar fi ajuns la un consens cu jucătorii să reia pregătirea, promițându-le, încă o dată, că le va achita restanțele financiare. Jucătorii spun că se vor prezenta luni la antrenament, iar marți vor intra pe teren la amicalul cu Astra.


UPDATE 6 iunie, 19:10 / Florin Prunea, încă președintele lui Dinamo în acte, a comentat gestul jucătorilor „alb-roșii” de a refuza să participe la antrenamente și la amicalul cu FC Voluntari.

ADVERTISEMENT

„Ştiam că trebuie să vină şi momentul ăsta, pentru că asta e, jucătorii au dreptate! Păi cum să n-aibă dreptate, păi dacă îi minţi încontinuu? Tu trimiţi jucătorii în şomaj tehnic şi tu îţi iei salariul întreg? Păi unde e posibil așa ceva? Eu îi înţeleg pe jucători şi sunt de acord cu decizia lor! Foarte bine au făcut! O să-i apropie chestia asta! Jucătorii au dreptate 400%! Când directorul general al clubului câştigă 3.500 de euro sau 4.000 şi ei iau salariul de 300 de euro? Unde s-a mai întâmplat în lumea asta aşa ceva? Să se pregătească la fel de bine, să se antreneze, chiar dacă nu s-au prezentat la joc, să se antreneze şi să se adune, să facă puncte. Dar eu zic că decizia de azi a lor o să-i apropie foarte mult”, a declarat Florin Prunea pentru Antena Sport.


UPDATE 6 iunie, 17:50 / Partida amicală dintre Dinamo şi FC Voluntari a fost anulată! Continuă negocierile la Săftica între jucători și directorul general Bogdan Bălănescu pentru remedierea situației.

Între timp, FC Voluntari a început antrenamentul la ora 17:30, după refuzul „câinilor roșii” de a se prezenta la meci.


Dinamoviştii refuză să joace contra lui FC Voluntari. Motivul: nu au primit banii promişi

Adrian Mihalcea, antrenorul lui Dinamo, are parte de noi probleme la echipa sa. Fotbaliştii alb-roşii au intrat în grevă şi nu vor să păşească pe teren în amicalul cu FC Voluntari, programat astăzi, de la 18:00, scrie Prosport.

Problemele care au dus la această decizie sunt de natură financiară. Din informaţiile FANATIK, motivul pentru care jucătorii refuză să joace este este acela că nu şi-au primit banii în cursul zilei precedente, aşa cum promisese Bogdan Bălănescu, directorul general al lui Dinamo.

Salariile restante ale fotbaliştilor dinamovişti trebuiau achitate din garanţia de 500.000 de euro oferită de investitorii spanioli interesaţi de cumpărarea clubului. Fondul reprezentat de Juan Jose Melero Martin nu a făcut nicio plată însă, scrie GSP.

În acest moment, la baza de la Săftica se poartă negocieri între jucători şi conducere. Bogdan Bălănescu a fost chemat pentru a rezolva urgent problemele.

Refuzul jucătorilor dinamovişti are repercusiuni şi asupra ilfovenilor de la FC Voluntari, echipă împotriva căreia ar fi trebuit să joace peste mai puţin de o oră şi jumătate, de la 18:00.

În primul amical de după pandemie, formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare a trecut de Rapid, echipă de ligă secundă, cu scorul de 1-0. Partida a avut loc la Săftica, baza de pregătire a „câinilor“.

FC Voluntari a disputat, de asemenea, un amical în această perioadă de pregătire pentru reluarea campionatului. Elevii lui Mihai Teja au învins-o cu 2-0 pe FCSB, într-un meci disputat la baza de pregătire de la Berceni.

La amicalul dintre FCSB şi FC Voluntari au fost prezenţi şi reprezentanţi de la Direcţia de Sănătate Publică. Aceştia au supravegheat pentru ca protocolul sanitar să fie respectat în totalitate.

ADVERTISEMENT