Griezmann, între oferta ireală de la Atletico şi foamea de trofee cu Barca

Ionut Neamţu    Sorin Dumitrescu   
in Fotbal international
11/04/2018, 10:33
Griezmann, între oferta ireală de la Atletico şi foamea de trofee cu Barca

Antoine Griezmann va fi una dintre marile mutări ale verii din Primera Division. Este clar că atacantul francez nu va părăsi Spania. Marea dilemă este dacă va continua cu Atletico sau va merge, aşa cum tot scrie presa catalană, la Barcelona. Exclus să meargă la alt club din afara Peninsulei. Şi, amănunt important, este decis să îşi cunoască echipa la care va activa din sezonul viitor înainte de a pleca la turneul final al CM din Rusia cu naţionala Franţei.

Preşedintele Barcelonei, Josip Bartomeu, a recunoscut public faptul că s-a întâlnit într-un restaurant din capitala Cataloniei, cu părinţii lui Antoine Griezmann şi cu sora jucătorului, cea care este agentul francezului. Bartomeu a pus pe masă oferta, anunţând că suma de 100 de milioane de euro, clauză de eliberare, o va plăti a doua zi ce Griezmann se va înţelege cu Barcelona.

Cum i-a convins Simeone pe şefi să facă oferta pentru Griezmann

Atletico Madrid, presată de antrenorul Diego Simeone, a înţeles însă că despărţirea în aceste condiţii de starul ei ar avea şi repercusiuni financiare. Pentru că din suma de 100 de milioane 20 vor merge la Real Sociedad, club de la care Griezmann a venit acum patru ani pentru 30 de milioane şi ca a păstrat 20 la sută din evntualul următor transfer. De aceea, madrilenii sunt gata să comită marea nebunie din istoria clubului. Griezmann are pe masă, doar pentru a semna, noul contract cu un salariu net anual de 20 de milioane euro.

Explicaţia lui Simeone i-a convins pe şefi să facă acest efort. “E aproape imposibil să găseşti cu suta de milioane din clauza de eliberare un jucător de valoarea lui Griezmann. Mai bine faceţi efortul să îl păstrăm”. Însă jucătorul pare mai debgrabă să accepte Barcelona, unde va câştiga mult mai puţin, ceva în jur de 14 milioane, pentru că la Atletico a luat în patru ani doar o Supercupă, iar în aceeaşi perioadă catalanii au strâns nouă trofee, inclusiv o Champions League. Ceea ce îşi doreşte Griezmann.

Închide ×