Fotbal international

Griezmann nu a fost nominalizat pentru premiul de jucătorului anului 2018. Cum a reacţionat francezul

05.09.2018 | 14:22
Griezmann nu a fost nominalizat pentru premiul de jucatorului anului 2018 Cum a reactionat francezul

Campionul mondial, francezul Antoine Griezmann, nu a fost nominalizat în cursa pentru trofeul de cel mai bun jucător al anului 2018, acordat de FIFA. Cei trei care se vor lupta pentru trofeu sunt portughezul Cristiano Ronaldo, croatul Luka Modric şi egipteanul Mohamed Salah. Nici în această ierarhie nu se regăseşte, după foarte mulţi ani, starul Barcelonei, argentinianul Lionel Messi.

Messi a lipsit şi din cursa pentru cel mai bun jucător al anului desemnat de UEFA pe baza evoluţiilor din competiţiile patronate de forul european. Argentinianul a câştigat campionatul Spaniei şi Cupa Spaniei, dar prestaţiile sale din Champions League au fost departe magia demonstrată în atâtea rânduri.

Griezmann, reacţie după ce nu a fost nominalizat la trofeul de cel mai bun jucător al anului

Practic, şi în bătălia pentru cel mai bun jucător al anului în opinia forului mondial al fotbalului se regăsesc aceleaşi trei nume ca şi în cursa pentru The Best în Europa, acolo unde Luka Modric a produs o înfrângere istorică fostului său coechipier de pe Santiago Bernabeu, Cristiano Ronaldo,deşi această numire a ridicat multe semne de întrebare şi dee acuze din partea jucătorului lui Juventus şi a anturajului său, mergându-se până la idea că Florentino Perez ar fi influenţat decizia, deşi au votat 50 de ziarişti şi 80 de antrenori.

Luka Modric a câştigat deja titlul de cel mai bun jucător UEFA în 2018 şi e principalul favorit pentru cel mai bun jucător versiunea FIFA
Luka Modric a câştigat deja titlul de cel mai bun jucător UEFA în 2018

În mod normal, Cristiano Ronaldo ar fi trebuit desemnat cel mai bun jucător în versiunea UEFA, pentru că evoluţiile şi golurile marcate pentru Real Madrid au ajutat enorm la câştigarea pentru a treia oară consecutiv a trofeului Champions League.

Luka Modric pleacă din pole position

În lupta pentru trofeul FIFA Luka Modric are o poziţie superioară lui Cristiano Ronaldo și Mohamed Salah, ambii plecați devreme acasă. Și absența de pe această listă a lui Antoine Griezmann nu are cum să nu mire. Francezul a făcut un sezon excelent cu Atletico Madrid, cucerind Europa League, dar, mai mult ca orice, a fost dirijorul naţionalei “cocoşului galic” în Rusia, unde a dus Franţa la câştigarea celui de-al doilea titlu mondial din istorie.

Griezmann a rămas şi el destul de surprinsde faptul că figurează în cursa pentru trofeul FIFA jucători care nu au avut rezultate deosebite la turneul final al CM din Rusia, dar speră ca să figureze în bătălia pentru Balonul de Aur, mai ales că publicaţia care acordă trofeul este din Franţa.

“Dacă compar anul cu 2016, obligatoriu ar fi trebuit să fiu în primii trei. În 2016, am fost, chiar dacă am pierdut două finale. În acest sezon, am câştigat 3. Sper că voi fi în primii trei la Balonul de Aur”.

Diego Simone nu înţelege alegerile făcute de FIFA

Şi antrenorul lui Atletico Madrid, Diego Simeone, şi-a exprimat nedumerirea, întrebând retoric: “Dacă atunci când câştigi titlul mondial nu ai loc pe podiumul celor mai buni din lume după decizia FIFA atunci când mai poţi emite speranţe? Griezmann a fost, în opinia mea, omul care a avut anvergura de a conduce Franţa până la victoria finală şi el nu are loc lângă Modric, Ronaldo şi Salah”.

Cristiano Ronaldo are în CV cinci Baloane de Aur (foto), dar acum se zvoneşte că Griezmann va întrerupe seria
Cristiano Ronaldo are în CV cinci Baloane de Aur (foto)

Surse din Franţa susţin însă că la sfârşitul anului Griezmann va avea parte de o dulce răzbunare, urmând a fi cel care va câştiga Balonul de Aur, ceea ce va rupe după un deceniu monopolul Cristiano Ronaldo-Lionel Messi.