Sport

Griezmann nu va mai fi nevoit să joace sub 30 de minute pe meci. Barcelona și Atletico au ajuns la o înțelegere în privința francezului

FC Barcelona și Atletico Madrid s-au înțeles în privința clauzei de transfer definitiv a lui Antoine Griezmann de la 40 de milioane la 25 de milioane de euro.
13.09.2022 | 19:46
Griezmann nu va mai fi nevoit sa joace sub 30 de minute pe meci Barcelona si Atletico au ajuns la o intelegere in privinta francezului
Antoine Griezmann joacă la Atletico Madrid din 2021, sub formă de împrumut de la FC Barcelona, după ce a mai evoluat acolo între 2014 și 2019. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Meciul de astăzi cu Bayer Leverkusen, din etapa a doua a grupei B din UEFA Champions League, ar putea fi primul din acest sezon în care Antoine Griezmann să nu mai înceapă pe banca lui Atletico Madrid, ci din primul minut pe teren.

Griezmann, decisiv și atunci când a jucat sub 30 de minute

Și asta pentru că gruparea din capitala Spaniei ar fi ajuns la un acord cu FC Barcelona, proprietara jucătorului, cu privire la suma de transfer definitiv a jucătorului francez în vârstă de 31 de ani.

ADVERTISEMENT

De la începutul actualei campanii, Griezmann, care este împrumutat de la catalani din 2021, a fost utilizat de Diego Simeone doar după minutul 60 al fiecărui meci disputat de Atleti, fie în La Liga sau în Champions League.

Chiar și așa, el și-a putut lăsa amprenta, marcând trei goluri în cele șase apariții, printre care și reușita decisivă din minutul 90+11 al duelului cu FC Porto, din startul fazei grupelor Champions League.

ADVERTISEMENT

Atletico i-a limitat timpul de joc pentru a nu-i plăti Barcelonei 40 de milioane de euro

În ultima etapă din La Liga, Antoine Griezmann a intrat în minutul 63 al partidei cu Celta Vigo, câștigată cu 4-1, după ce a disputat 28 de minute cu Getafe și Villareal, 26 de minute cu Valencia, 27 cu Real Sociedad și 29 de minute cu Porto.

Griezou a acceptat tacit decizia lui Simeone, la sugestia conducătorilor clubului, care au căutat să evite achitarea clauzei de 40 de milioane de euro pentru un transfer definitiv către FC Barcelona.

ADVERTISEMENT

Aceasta s-ar fi activat în cazul în care Griezmann ar fi jucat cel puțin 45 de minute din jumătate din meciurile în care ar fi apt pe durata celor două sezoane de împrumut.

Clauza de transfer a fost redusă de la 40 la 25 de milioane de euro

Șefii Barcei au pretins că sunt deja îndreptățiți să primească suma stabilită în înțelegerea cu Atletico întrucât în ediția precedentă, campionul mondial din 2018 a evoluat minim o repriză în 80 la sută din partidele madrilenilor.

ADVERTISEMENT

Catalanii au amenințat și cu demararea unei acțiuni în instanță în acest sens, dar, conform cotidianului francez L’Equipe, totul s-a liniștit în urma unui acord prin care renunță la o parte din pretențiile financiare.

Astfel, Antoine Griezmann va fi cumpărat definitiv cu 25 de milioane de euro de Atletico, unde a mai evoluat în perioada 2014-2019 înainte de a fi achiziționat de Barcelona pentru 120 de milioane.

ADVERTISEMENT