Fotbal international

Griezmann vs. Ronaldo, episodul 2! Lusitanul, EROU la prima finală

Franţa joacă împotriva Portugaliei, duminică, de la ora 22:00, în finala Euro 2016. Acest meci e un nou duel cu trofeul pe masă între doi fotbalişti uriaşi: Cristiano Ronaldo şi Antoine...
10.07.2016 | 00:05
Griezmann vs Ronaldo episodul 2 Lusitanul EROU la prima finala

Franţa joacă împotriva Portugaliei, duminică, de la ora 22:00, în finala Euro 2016. Acest meci e un nou duel cu trofeul pe masă între doi fotbalişti uriaşi: Cristiano Ronaldo şi Antoine Griezmann. E a doua finală din 2016 jucată de cele două staruri, Ronaldo avînd cîştig de cauză în Liga Campionilor.

Griezmann, EROU damnat

Finala Ligii Campionilor 2016 le-a adus faţă în faţă pe Real Madrid şi Atletico Madrid. A fost şi atunci un duel între Ronaldo şi Griezmann.

“Galacticii” au deschis scorul prin Ramos, însă imediat după pauză, Atletico a primit un penalty. Griezmann a trimis în bară şi s-a prăbuşit pe gazon. Carrasco a trimis meciul în prelungiri şi i-a mai spălat din păcate francezului.

Partida a ajuns la loviturile de departajare. Griezmann a transformat acolo, însă colegului său, Juanfran, i-a tremurat piciorul şi a trimis în bară. Ronaldo, inexistent pe teren 120 de minute avea Liga Campionilor pe var. Trebuia doar să transforme.

Starul portughez nu a refuzat cadoul şi a marcat penalty-ul decisiv pentru Real Madrid. A fost a doua victorie în Liga Campionilor pentru”galactici” după o nouă finală cu Atletico.

Coincidenţă: E acelaşi arbitru

Finala Euro 2016 va fi arbitrată de acelaşi “cavaler” care a condus şi finala Ligii Campionilor. Britanicul Mark Clattenburg a fost ales să oficieze partida Franţa – Portugalia.

E inutil să spunem că Antoine Griezmann nu are amintiri plăcute cu acest central, care i-a pus mingea pe var în urmă cu două luni, tot într-o finală. Atunci a ratat, acum, cine ştie?

Marcatori în momente decisive

Cei doi rivali se aseamănă la acest turneu final. Atît Ronaldo, cît şi Griezmann au început modest turneul. Nu s-au văzut în meciurile cu Islanda, respectiv, România.

Încet încet, au început să aibă rolul locomotivei şi au tras după ei naţionalele lor pînă în finală. Griezmann a marcat în faza grupelor în meciul cu Albania un gol crucial în minutul 90, cînd “cocoşii” erau în dificultate.

Ronaldo a ieşit la rampă cu Ungaria, partidă în care a marcat o “dublă”, tot în momente cruciale, cînd lusitanii erau conduşi şi eliminaţi la scorurile de 1-2, respectiv 2-3. S-a încheiat 3-3 şi Portugalia s-a calificat mai departe cu 3 egaluri.

În optimi, Griezmann a marcat o “dublă” care a permis Franţei să întoarcă scorul cu Irlanda şi să se impună cu 2-1. Ronaldo a făcut faza golului din prelungiri cu Croaţia, marcat de Quaresma.

În sferturi, Ronaldo nu a strălucit, însă a marcat la loviturile de departajare. Griezmann a marcat un nou gol în victoria lejeră cu Islanda.

Ronaldo şi Griezmann au fost eroi în semifinale. Au marcat primul gol pentru naţionalele lor şi au fost jucătorii decisivi pentru calificarea în ultimul act.

Duelul continuă

Înainte de finală, Griezmann are 6 goluri, în timp ce Ronaldo are “doar” 3 reuşite la acest turneu final. Dacă titlul de golgheter e ca şi adjudecat de francez, rămîne de văzut care dintre cei doi va fi erou naţional după această finală.

Duelul dintre cei doi continuă şi după această finală. Cei doi sînt principalii candidaţi la Balonul de Aur şi după Campionatul European, confruntarea Griezmann-Ronaldo se mută la Madrid în Primera şi Liga Campionilor.