ADVERTISEMENT
Fotbal international

Griji risipite! București, una dintre cele opt gazde confirmate pentru EURO 2020

Autor: Andrei Șchiopu | 09.04.2021 | 19:15
Griji risipite! București, una dintre cele opt gazde confirmate pentru EURO 2020
Griji risipite! București, una dintre cele opt gazde confirmate pentru EURO 2020. Sursă foto: gsp.ro

Vești bune pentru România și pentru microbișit! UEFA a anunțat primele opt țări gazdă care sunt deja confirmate pentru EURO 2020, iar Bucureștiul este una dintre ele.

ADVERTISEMENT

UEFA a emis un comunicat cu toate gazdele confirmate, iar restul care încă nu au fost validate, mai au șanse până pe data de 19 aprilie să fie confirmate, în caz contrar se va gândi o altă strategie pentru desfășurarea meciurilor.

Astfel, București va fi primul oraș din România care își deschide porțile stadioanelor pentru fani, actualul sezon din Liga 1 fiind jucat în integralitate fără suporteri în tribune.

ADVERTISEMENT

București a fost confirmată gazdă la EURO 2020

București a primit marele anunț din partea UEFA, și anume că a fost confirmată ca gazdă a Campionatului European din vară. Totodată, meciurile se vor desfășura cu fani în arenă, spre deosebire de meciurile de Liga 1 din acest sezon.

Amsterdam, București, Copenhaga și Glasgow vor pune la dispoziție 25%-33% din capacitatea stadioanelor, în timp ce Baku și Sankt Petersburg vor pune la dispoziție 50% din capacitatea arenelor.

ADVERTISEMENT

Budapesta vrea să lase intrarea fanilor în întregimea arenelor, însă verificările asupra suporterilor vor fi stricte. La polul opus, Londra își va deschide doar 25% din capacitatea stadioanelor și speră că va reuși să crească procentul mai mult până la începutul lunii iulie.

Ce orașe nu au fost confirmate

Orașele care încă nu au fost confirmate sunt: Munchen, Roma, Dublin și Bilbao, care vor afla pe data de 19 aprilie dacă vor fi sau nu confirmate pentru a găzdui meciuri la EURO 2020.

ADVERTISEMENT

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a precizat recent cum se va face accesul pe Arena Națională la meciurile de la turneul final al Euro 2020:

„E o veste foarte bună. E un mic câștig în fața pandemiei acest semnal, prin faptul că ne-am asumat acest lucru. Am investit foarte mulți bani în acest proiect. E cel mai mare eveniment sportiv organizat în România și mă bucur că Bucureștiul se alătură Budapestei, Moscovei, Danemarcei, care au confirmat deja să-și asume aceste procente.

ADVERTISEMENT

Fiecare spectator trebuie să prezinte un certificat care atestă că s-a vindecat de Covid, că s-a vaccinat. Fiecare bilet va conține data, ora la care trebuie să fie prezent pe stadion, ca să evităm aglomerația la intrare. Cealaltă variantă, când nu are niciun test, va fi testat la fața locului.

Schema e foarte sigură, foarte bună și deja se află specialiști UEFA aici până la desfășurarea meciurilor, ca să se poată antrena cât mai bine staff-ul din România. Vor fi patru filtre prin care vor intra spectatorii”, a declarat Novak

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!