Fotbal international

Griji risipite! București, una dintre cele opt gazde confirmate pentru EURO 2020

09.04.2021 | 19:15
Griji risipite Bucuresti una dintre cele opt gazde confirmate pentru EURO 2020
ADVERTISEMENT

Vești bune pentru România și pentru microbișit! UEFA a anunțat primele opt țări gazdă care sunt deja confirmate pentru EURO 2020, iar Bucureștiul este una dintre ele.

UEFA a emis un comunicat cu toate gazdele confirmate, iar restul care încă nu au fost validate, mai au șanse până pe data de 19 aprilie să fie confirmate, în caz contrar se va gândi o altă strategie pentru desfășurarea meciurilor.

ADVERTISEMENT

Astfel, București va fi primul oraș din România care își deschide porțile stadioanelor pentru fani, actualul sezon din Liga 1 fiind jucat în integralitate fără suporteri în tribune.

București a fost confirmată gazdă la EURO 2020

București a primit marele anunț din partea UEFA, și anume că a fost confirmată ca gazdă a Campionatului European din vară. Totodată, meciurile se vor desfășura cu fani în arenă, spre deosebire de meciurile de Liga 1 din acest sezon.

ADVERTISEMENT

Amsterdam, București, Copenhaga și Glasgow vor pune la dispoziție 25%-33% din capacitatea stadioanelor, în timp ce Baku și Sankt Petersburg vor pune la dispoziție 50% din capacitatea arenelor.

Budapesta vrea să lase intrarea fanilor în întregimea arenelor, însă verificările asupra suporterilor vor fi stricte. La polul opus, Londra își va deschide doar 25% din capacitatea stadioanelor și speră că va reuși să crească procentul mai mult până la începutul lunii iulie.

ADVERTISEMENT

Ce orașe nu au fost confirmate

Orașele care încă nu au fost confirmate sunt: Munchen, Roma, Dublin și Bilbao, care vor afla pe data de 19 aprilie dacă vor fi sau nu confirmate pentru a găzdui meciuri la EURO 2020.

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, a precizat recent cum se va face accesul pe Arena Națională la meciurile de la turneul final al Euro 2020:

ADVERTISEMENT

„E o veste foarte bună. E un mic câștig în fața pandemiei acest semnal, prin faptul că ne-am asumat acest lucru. Am investit foarte mulți bani în acest proiect. E cel mai mare eveniment sportiv organizat în România și mă bucur că Bucureștiul se alătură Budapestei, Moscovei, Danemarcei, care au confirmat deja să-și asume aceste procente.

Fiecare spectator trebuie să prezinte un certificat care atestă că s-a vindecat de Covid, că s-a vaccinat. Fiecare bilet va conține data, ora la care trebuie să fie prezent pe stadion, ca să evităm aglomerația la intrare. Cealaltă variantă, când nu are niciun test, va fi testat la fața locului.

Schema e foarte sigură, foarte bună și deja se află specialiști UEFA aici până la desfășurarea meciurilor, ca să se poată antrena cât mai bine staff-ul din România. Vor fi patru filtre prin care vor intra spectatorii”, a declarat Novak

ADVERTISEMENT
Tags: