Alegeri 2024

Grindeanu, noi proiecte de infrastructură în județul Brașov. „Continuând ritmul investițiilor, va deveni un nod important”

Sorin Grindeanu spune că județul Brașov va deveni un „hub important în domeniul infrastructurii”. Anunțurile ministrului Transporturilor
14.05.2024 | 16:27
Grindeanu noi proiecte de infrastructura in judetul Brasov Continuand ritmul investitiilor va deveni un nod important
Ministrul Transporturilor a anunțat noi proiecte de infrastructură, precizând că trebuie idenficitate și noi surse de finanțare / Foto: Facebook, Sorin Grindeanu
ADVERTISEMENT

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a declarat, marți, că județul Brașov va deveni un „hub important în acest domeniu al infrastructurii”, după ce, în ședința de Guvern, care s-a desfășurat la Brașov, au fost anunțate mai multe proiecte de investiții în acest domeniu.

Noi proiecte de investiții în infrastructură

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a participat, marți, la Cercul Militar din Brașov, alături de premierul Marcel Ciolacu, la o ședință de Guvern în cadrul căreia s-au anunțat o serie de proiecte privind infrastructura.

ADVERTISEMENT

„Merită a fi subliniat faptul că, în anii viitori, continuând acest ritm de investiții, județul Brașov va deveni un nod important din punctul de vedere și al infrastructurii. Pentru că, și cum ați amintit, avem deja semnate contractele pe cele patru loturi de la Sibiu la Făgăraș, urmează să se termină studiile de fezabilitate care sunt în desfășurarea în acest moment, de la Făgăraș spre Brașov”, a declarat Grindeanu.

Tronsoane de autostradă și căi ferate

Ministrul Transporturilor a declarat că s-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru sectorul Cristian-Codlea din cadrul autostrăzii Ploiești-Brașov dar a precizat și investițiile în calea ferată.

ADVERTISEMENT

„Astăzi aprobăm o Hotărâre de Guvern extrem de importantă și aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru Cristian-Codlea, parte a celebrei autostrăzi  Ploiești-Brașov, în paranteză fie spus până la sfârșitul acestui an până în toamnă acestui an va trebui finalizat și va fi finalizat studiu de fezabilitate pentru  întreg traseul.

Dar, nu aș  trece peste a aminti și investițiile pe calea ferată, pentru că, așa cum știți, sunt în desfășurare în acest moment pe raza județului acele lucrări între Cața și Apața, sunt pe tronsonul Brașov-Sighișoara, sunt acele tuneluri care au început să fie executate și sper ca în lunile viitoare să se intre cu mai multe TBM-uri pentru executarea acestor lucrări și bineînțeles a A 13 (…)

ADVERTISEMENT

Deci, iată, județul Brașov devine ceea  trebuia să devină cu ani mulți în urmă dacă s-ar fi menținut sau dacă ar fi avut guvernele din urmă un ritm și o implicare în această zonă.  Brașovul ar fi devenit mai demult un hub important în acest domeniu al infrastructurii”, a spus Grindeanu.

Lipsesc 30 de miliarde

Ministrul Transporturilor s-a referit și la Autostrada Comarnic-Brașov, tronson pentru care au fost aprobați indicatorii tehnico-economici în ședința de Guvern de marți, precizând că este finanțat din programul national de transport, deși, a asubliniat Grindeanu, este necesară identificarea și altor surse de finanțare pentru Planul Național de Investiții în Infrastructură.

ADVERTISEMENT

Sunt necesari aproximativ 70 de miliarde de euro până în 2030, a spus Sorin Grindeanu, iar banii pe care România îi poate atrage din fonduri europene (programe operaționale, PNRR) sunt 40 de miliarde de euro.

„Deci lipsesc vreo 30 de miliarde. Pentru aceste 30 de miliarde, noi trebuie să găsim soluții. Vă dau și un alt exemplu: în urmă cu două săptămâni, cred, am fost împreună cu primul ministru în Golf, în Emirate și în Qatar, încercând să explicăm că am schimbat legea parteneriatului public-privat, că e una mult mai prietenoasă față de cum era în trecut și că suntem deschiși la parteneriate de acest tip”, a spus Sorin Grindeanu.

ADVERTISEMENT
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Accident cumplit în Codăeşti, judeţul Vaslui. Trei tineri morţi, după un impact devastator...
Accident cumplit în Codăeşti, judeţul Vaslui. Trei tineri morţi, după un impact devastator între o maşină şi două motociclete
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii...
Ce pensie poate avea, de fapt, Irinel Columbeanu, şi ce face cu banii fostul milionar în euro
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
PENSIE sau INDEMNIZAȚII LUNARE? Confuzie majoră privind BANII PENSIONARILOR
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
Metode naturale care te scapă de țânțari. Funcționează și în cazul muștelor
Metode naturale care te scapă de țânțari. Funcționează și în cazul muștelor
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic,...
Monica Tatoiu, dezamăgită de băiatul ei. Victoraș a supărat-o foarte tare. ”Este cinic, am o mare problemă cu el. Înseamnă că în viața mea am făcut niște prostii și plătesc”
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și...
Zelenski spune că aliații Kievului „se tem” de o înfrângere a Rusiei și ar vrea ca Ucraina „să câștige în așa fel încât Rusia să nu piardă”
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a...
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a părăsit-o în tinerețe: „Eu aveam 19 ani, ea puțin mai mult”