Fotbal intern

Vestiar KO, şefii au FUGIT! Cum au trăit “cîinii” DRAMA

Eşecul de joi seara cu Steaua, 2-5, dar, mai ales, proporţiile sale au pulverizat atmosfera bună care se crease în sînul lui Dinamo. De la oficiali şi antrenori pînă la jucători şi...
29.03.2014 | 00:05
Vestiar KO sefii au FUGIT Cum au trait ciinii DRAMA

Eşecul de joi seara cu Steaua, 2-5, dar, mai ales, proporţiile sale au pulverizat atmosfera bună care se crease în sînul lui Dinamo. De la oficiali şi antrenori pînă la jucători şi suporteri, roş-albii au fost de-a dreptul dărîmaţi de rezultatul înregistrat contra rivalei de moarte, iar acest moment poate reprezenta un punct de cotitură important pentru viitorul „cîinilor”. FANATIK a discutat cu mai mulţi oameni implicaţi activ în viaţa cotidiană a lui Dinamo şi vă prezintă efectele cutremurului de pe Arena Naţională.

Vestiarul e la pămînt

Ca de obicei în astfel de momente, greul cade pe vestiar, adică pe jucători şi pe antrenori. Veniţi după un egal în Ghencea care fusese la cîteva minute distanţă să se transforme în victorie, dinamoviştii aveau motive să creadă că vor da lovitura şi în Cupă. Cu un Stoican destul de curajos, jucînd aceeaşi partitură ca şi în campionat, un 4-3-3 agresiv, echilibrat, Dinamo a clacat însă. Determinarea din Liga I nu s-a mai văzut, iar unele piese au dat rateuri. Toate acestea, coroborate cu norocul Stelei în unele momente, au înclinat balanţa în favoarea campioanei en-titre.

Deciziile lui Stoican sînt contestate

Distruşi psihic, jucătorii au început să discute între ei pentru a se încuraja reciproc. Şi, printre altele, au comentat şi deciziile tactice ale lui Stoican. Concluzia a fost clară: Bărboianu şi Grecu, doi jucători ce s-au dorit a fi surprize pentru Reghecampf, au dezamăgit crunt şi, cel mai probabil, nu vor mai apărea oricum printre titulari contra Petrolului, duminică. În plus, jucătorii au contestat şi lipsa de consecvenţă a lui Stoican. „Se spune că întinerim echipa, dar i-a lăsat pe Şerban şi pe Filip pe bancă, iar copiii ăştia au jucat bine în Ghencea”, a spus unul dintre seniorii vestiarului.

 Conducerea s-a evaporat. Negoiţă s-a simţit umilit

Un alt semnal negativ a fost dat chiar de către conducere, mai exact de cuplul Ionuţ Negoiţă – Constantin Anghelache. Obişnuiţi ai vestiarului, mai ales preşedintele executiv, aceştia au abandonat efectiv echipa după dezastrul cu Steaua. Ionuţ Negoiţă a fost primul care a făcut pasul înapoi în relaţia cu echipa, atunci cînd, în minutul 50, s-a ridicat de pe scaunul său de la tribuna VIP a Arenei Naţionale şi, iritat, şi-a luat la revedere de la cei din jur: „Eu nu mai suport umilinţa asta. Plec! Salut!”, a fost anunţul sec al acţionarului roş-alb făcut în faţa apropiaţilor. Ulterior, după meci, a încercat să se „scoată”: „Eram singur la meci, nu mai aveam cu cine să stau. Sînt un tip echilibrat, nu m-am enervat”. Asta deşi, în afara cîtorva prieteni, Negoiţă era flancat printre alţii de Constantin Anghelache şi Ionel Dănciulescu.

“Doar Danciu a vorbit cu noi”

Anghelache, la rîndul său, a uitat să le mai ţină discursurile caracteristice jucătorilor şi, la fel ca după meci, cînd i-a lăsat pe jucători şi antrenori singuri în vestiar, doar cu Cristi Bobar şi Dănciulescu, nici vineri nu le-a dat vreun semn. Evident, nici asta nu le-a picat bine fotbaliştilor. „La victorii sîntem toţi uniţi, că aşa e la bine. Acum, cînd sîntem la pămînt, nu mai vine nimeni lîngă noi. Doar Danciu a vorbit cu noi, ne-a zis că e un meci pierdut, să ridicăm capul sus. Poate nu trebuia să vină cineva la Săftica să vorbească personal cu noi, dar măcar să dea un telefon. Păcat!”, au povestit surse din vestiar.