Fotbal intern

Groparii din centrul apărării! Greșelile lui Grigore și Puljic duc punctele la Cluj! Cronica meciului Dinamo-CFR 0-2

17.12.2020 | 23:40
Groparii din centrul apararii Greselile lui Grigore si Puljic duc punctele la Cluj Cronica meciului DinamoCFR 02
ADVERTISEMENT

Dinamo și-a întrerupt seria bună în confruntatea cu CFR Cluj, scor 0-2. Două greșeli flagrante ale apărătorilor centrali, Ricardo Grigore și Ante Puljic au dus la marcarea celor două goluri. 

Edi Iordănescu și-a păstrat „cadența-record” în campionat cu CFR Cluj și a ajuns la 3 victorii la rând pe plan intern, toate cu același scor, 2-0. Ardelenii au egalat la puncte, cu acest succes,  FCSB și sunt la un punct de liderul U Craiova, înaintea meciului direct.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte, Dinamo a avut prea puține șanse. În afară de câteva ocazii răzlețe, CFR Cluj a dominat confruntarea din Șoseaua Ștefan cel Mare și alegerea lui Edi Iordănescu pare să fie cea oportună în cursa pentru al patrulea titlu la rând.

Cronica meciului Dinamo-CFR 0-2! Măgureanu, cu zâmbetul pe buze după ce a fost scos în minutul 6

Înainte de meci a fost o atmosferă relaxată pe stadionul Dinamo. Jerry Gane și Edi Iordănescu s-au îmbrățișat și mai mulți jucători de la cele două echipe au discutat între ei. La această confruntare a venit și Bogdan Bălănescu, fostul președinte al “câinilor”, executat de conducerea spaniolă. Alături de Bălănescu, pe stadion au fost și câțiva suporteri din programul DDB, care au avut acces pe stadion pentru a asigura fundalul sonor pe parcursul meciului.

ADVERTISEMENT

Jerry Gane a apelat și el la celebra schimbare rapidă pentru a scoate un jucător U-21 din teren. De această dată a fost vorba de Cătălin Măgureanu. De remarcat este atitudinea tânărului fotbalist care a mers cu zâmbetul pe buze la vestiare, fiind încurajat și de mâna de fani prezenți: “Hai că mai ai timp, puștiule! Bravo!”.

Debeljuh a profitat de căderea lui Ricci Grigore și a deschis scorul!

Mejias a salvat Dinamo la prima fază importantă a meciului. În minutul 10, Carnat a scăpat singur în stânga, însă portarul iberic a blocat foarte bine. Din colonia iberică adusă în vară, au rezistat trei jucători: Tomas Mejias, Aleix Garcia și Juan Camara.

ADVERTISEMENT

Scorul a fost deschis în minutul 14 de Gabriel Debeljuh care a profitat de o cădere nefericită a lui Ricci Grigore. Vârful CFR-ului a avut destul timp să își pregătească șutul, care a intrat în poartă după o deviere a aceluiași ghinionist Grigore.

Primele 20 de minute au fost cursive, Marius Avram având puțin de lucru. Dinamo a echilibrat doar posesia în prima parte a reprizei, ocaziile fiind rare la poarta lui Bălgrădean. Ricardo Grigore a avut o șansă periculoasă la poarta lui “Pufi” în minutul 26, însă reluarea din careu a fundașului dinamovist a trecut pe lângă poartă.

ADVERTISEMENT

Aleix Garcia, la ultimul meci pentru Dinamo? A ieșit accidentat în minutul 35

Antrenorul lui Dinamo a fost forțat să facă două schimbări în prima parte, Aleix Garcia fiind înlocuit în minutul 35 de Magaye Gueye din cauza unei accidentări. Ar putea fi ultima apariție pe stadionul din Șoseaua „Ștefan cel Mare” a fostului jucător de la Manchester City, adus cu surle și trâmbițe de conducerea iberică în ultima zi de transferuri.

CFR Cluj s-a mulțumit să stea la cutie și să lovească pe contraatac, așa cum s-a întâmplat și în minutul 36, când Michael Perreira nu a mai ajuns la o minge care a traversat careul mic al porții lui Mejias.

Puljic a făcut un penalty vizibil și din tribunele stadionului Dinamo!

Dinamo a încercat să pună presiune pe poarta lui Bălgrădean cu două lovituri libere din preajma careului, însă ambele au fost bătute prost. Până la urmă tot CFR Cluj a lovit decisiv. Alexandru Păun a reușit o acțiune individuală de toată frumusețea, a trimis mingea către Debeljuh, care a fost faultat grosolan în careu de Puljic.

Faultul a fost atât de clar încât s-a văzut și din tribunele stadionului din „Ștefan cel Mare”, aflate la mare distanță de teren. Păun a reușit să transforme cu siguranță lovitura de pedeapsă și la cabine CFR Cluj a intrat cu un avans liniștitor, 2-0.

“Câinii”, periculoși la începutul reprizei secunde! Camora… și Camara au trecut pe lângă gol

Ante Puljic a fost schimbat la pauză de Florin Bejan. Croatul a comis penalty-ul din care Păun a majorat scorul. De altfel, în prima parte, două greșeli ale fundașilor centrali Puljic și Grigore au costat-o câte un gol pe Dinamo.

“Câinii” au fost mai periculoși în debutul părții secunde și Camora a fost la un pas să trimită în proprie poartă după un corner al gazdelor. Asaltul gazdelor a continuat și Bălgrădean a fost întrebuințat serios pentru prima dată de Paul Anton. Mingea respinsă în față a ajuns la Camara, însă ibericul a fost neinspirat în fața porții și după ce a complicat acțiunea cu câteva driblinguri, a trimis un șut moale, pe lângă poartă.

Edi Iordănescu a mutat pentru prima dată în minutul 59, când i-a introdus în teren pe Ciprian Deac și Damjan Djokovic, în locul lui Nicolae Carnat și William Da Silva. CFR Cluj a contracarat foarte bine atacurile adverse și până la final “câinii” nu au mai reușit să-și creeze vreo ocazie de reduce măcar scorul.

Bejan, eliminat după două cartonașe galbene încasate în 5 minute

Antrenorul celor de la CFR Cluj și-a epuizat toate schimbările până la finalul meciului. Au intrat Alex Chipciu, Ovidiu Hoban și Ionuț Costache. Finalul a fost fără emoții. Minutele s-au scurs fără ca poarta lui Bălgrădean să fie pusă în pericol.

În prelungiri, Florin Bejan și-a luat vacanța de iarnă mai repede decât coechipierii săi, eliminat după ce a văzut două cartonașe galbene în minutele 88 și 93. Două faulturi dure pentru care fundașul a fost trimis la cabine de Marius Avram cu câteva secunde înainte de finalul meciului. A scăpat astfel de „chinul” care-i așteaptă pe „câini” cu revelația Academica Clinceni în ultima etapă a turului…

  • 54% din timp a avut posesia CFR Cluj
  • 3 șuturi pe poartă a avut echipa lui Edi Iordănescu
ADVERTISEMENT