News

Grupare de trafic de migranți, destructurată de DIICOT. Suma cerută pentru o persoană trecută granița

DIICOT a destructurat o grupare de trafic de migranți formată din români și sârbi. Ce sume cereau suspecții pentru o persoană trecută granița.
21.03.2023 | 11:08
Grupare de trafic de migranti destructurata de DIICOT Suma ceruta pentru o persoana trecuta granita
DIICOT, percheziții la o grupare de trafic de migranți. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Direcţia de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) anunță o operațiune amplă la o grupare de trafic de migranți. Aproape 30 de percheziții au avut loc, marți, în zona de vest a țării.

DIICOT, percheziții la o grupare de trafic de migranți. Suma cerută pentru persoanele trecute fraudulos granița

În cursul zilei de marți, 21 martie, DIICOT – Caraș Severin, alături de polițiști de frontieră specializaţi în combaterea migraţiei ilegale din cadrul Poliţiei de Frontieră Timişoara, au realizat 29 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Timiş şi Caraș-Severin. Acțiunea are loc într-un dosar care vizează săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

ADVERTISEMENT

Procurorii anunță că peste 25 de persoane urmează să fie conduse pentru audieri la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caraș-Severin. Suspecții ar fi acționat între 2021 și 2023. Vorbim de indivizi din România și din Serbia.

”În cauză s-a reținut că, în perioada octombrie 2021 – martie 2023, mai multe persoane, cetățeni români și sârbi, au constituit un grup infracţional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de migranți, trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României și facilitarea șederii ilegale în România.

ADVERTISEMENT

Membrii grupului infracțional, în mod coordonat, au racolat, îndrumat, călăuzit şi transportat grupuri de migranţi, în vederea trecerii frauduloase a frontierei de stat dintre România și Serbia, pe raza județului Caraș-Severin.

Ulterior migranții erau transportați pe raza județului Timiș, de unde erau predați altor persoane în vederea scoaterii frauduloase din România, având ca destinaţie ţări din Europa de Vest”, au declarat reprezentanții DIICOT.

ADVERTISEMENT

Între 500 și 1000 de euro, suma cerută pentru o persoană trecută granița

DIICOT mai informează că grupurile de migranți erau formate din 7-15 persoane. ”Echipele” se constituiau pe teritoriul Serbiei, fiind formate din cetățeni afro-asiatici sprijiniți de către cetățeni sârbi.

Pentru fiecare persoană trecută granița se cereau sume cuprinse între 500-1000 euro. În următoarea etapă, migranții erau racolați, în special din centrele de refugiați din Serbia. Urma trecerea frauduloasă a frontierei cu România.

ADVERTISEMENT

În ultimii doi ani, au fost interceptate și oprite un număr de 29 de transporturi ilegale. În ele au fost implicaţi membrii grupului infracţional. Circa 300 de migranţi care intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat a României spre state din Uniunea Europeană au fost opriți, transmite sursa citată.

ADVERTISEMENT
Tags: