Gruparea Stat Islamic a revendicat, pentru prima oară un atac în Germania

Gruparea teroristă Stat Islamic a revendicat marţi un atac cu toporul comis în ajun de un tânăr afgan într-un tren din Bavaria, o premieră în Germania, ţară scutită până acum de atentate islamiste de mare amploare, notează AFP, citată de Agerpres.

Stat Islamic susţine că tânărul solicitant de azil, de numai 17 ani, care a rănit patru persoane într-un tren în apropiere de Wurzburg (sud) înainte de a fi împuşcat de poliţie, este unul dintre 'combatanţii' săi, potrivit agenţiei Amaq, apropiată grupării.

'El a condus această operaţiune ca răspuns la apelurile de a viza ţările coaliţiei (conduse de SUA) care luptă împotriva SI' în Siria şi în Irak, a relatat Amaq.

Potrivit primelor date ale anchetei, mai mulţi martori au declarat că afganul a strigat Allahu Akbar (Allah este mare), iar în camera individului a fost găsit un steag al grupării jihadiste Stat Islamic, confecţionat artizanal, potrivit Agerpres.

Totuşi, afganul, care a depus o cerere de azil în Germania anul trecut, nu era cunoscut serviciilor de informaţii. El trăia de circa două săptămâni în localitatea Ochsenfurt, aflată aproape de locul atacului.

Citeste mai mult pe RTV.NET