ADVERTISEMENT
News

Gruparea teroristă Boko Haram, masacru în Ciad! Zece civili uciși

Autor: Alexandru Năstase | 01.08.2020 | 10:30
Gruparea teroristă Boko Haram, masacru în Ciad! Zece civili uciși
Masacru în Ciad făcut de gruparea teroristă Boko Haram. Sursa foto - hepta.ro

Gruparea teroristă Boko Haram a făcut un adevărat masacru în Ciad! Cel puţin zece civili au fost ucişi şi alţi şapte răniți serios într-un atac atribuit grupării jihadiste.

ADVERTISEMENT

Chiar un ofiţer al armatei şi prefectul local au fost cei care au transmis că Boko Haram se află în spatele atacului, unul considerat de o cruzime inimaginabilă.

“În jurul orei trei dimineaţa, elemente ale Boko Haram au atacat Tenana, ucigând două femei şi opt bărbaţi din acest sat situat în regiunea Lac, zonă frontalieră din vestul Ciadului la graniţa cu Nigeria, Niger şi Camerun.

ADVERTISEMENT

Masacru în Ciad făcut de gruparea teroristă Boko Haram

Au răpit şapte bărbaţi, au jefuit şi au ars satul înainte de a se retrage”, a precizat o sursă militară sub protecţia anonimatului.

De altfel, trebuie specificat că în această regiune mlăștinoasă se află câteva insuliţe unde s-au refugiat jihadiştii și unde aceștia dețin controlul.

ADVERTISEMENT

Armata din Ciad a lansat o vastă ofensivă împotriva Boko Haram în luna aprilie, după moartea a 98 de soldaţi în atacul asupra uneia din bazele sale din Bohoma.

De remarcat că până la această oră, ministrul comunicării, Mahamat Zene Cherif, nu a confirmat atacul, afirmând că este în curs verificarea informaţiilor.

ADVERTISEMENT

Culmea, cu doar câteva luni în urmă, preşedintele Idriss Déby Itno, care împlineşte în decembrie 30 de ani de când se află la putere, a afirmat că nu mai există “niciun singur jihadist în toată zona insulară”.

În urmă cu doar câteva zile, un vehicul al armatei a explodat după ce a trecut peste o mină la Kalam, atac atribuit Boko Haram și în care şi-au pierdut viaţa cel puţin opt soldaţi.

ADVERTISEMENT

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!