Fotbal international

Grupele Champions League 2018-19. Ce tragere! Barcelona a picat în „grupa morții”

30.08.2018 | 20:11
Grupele Champions League 2018-19

Grupele Champions League 2018-19 au fost stabilite la sediul UEFA de la Nyon. Vom avea parte de adevărate finale încă din această fază a competiției. FANATIK.RO vă prezintă în componența grupelor Ligii Campionilor. 


Grupele Champions League 2018-19

Grupa A: Atletico Madrid, Borussia Dortmund, Monaco, Club Brugges

Grupa B: Barcelona, Tottenham, PSV Eindhoven, Inter Milano

Grupa C: PSG, Napoli, Liverpool, Steaua Roşie Belgrad

Grupa D: Lokomotiv Moscova, Porto, Schalke, Galatasaray

Grupa E: Bayern Munchen, Benfica, Ajax, AEK Atena

Grupa F: Manchester City, Şahtior Doneţk, Olympique Lyon, Hoffenheim

Grupa G: Real Madrid, AS Roma, ŢSKA Moscova, Viktoria Plzen

Grupa H: Juventus, Manchester United, Valencia, Young Boys Berna


Barcelona, în cea mai grea grupă

FC Barcelona a picat într-o grupă neașteptat de grea. Alături de echipa lui Lionel Messi, din grupa B mai fac parte Tottenham, club de top 4 din Premier League, PSV Eindhoven și Inter, o formație care investește tot mai mult în aducerea de jucători. Real Madrid a avut parte de cea mai mult noroc. Deși din urna a doua i-a venit AS Roma, semifinalistă în urmă cu un sezon, celelalte două adversare vor fi mai mult decât accesibile: ȚSKA Moscova și Viktoria Plzen.

Cristiano Ronaldo și Juventus vor evolua în grupa H, acolo unde au mai fost repartizate Manchester United, Valencia și Young Boys. Ținând cont de nivelul echipelor în prezent, e posibil ca torinezii să câștige ușor această grupă, iar celelate trei formații să se lupte pentru locul 2.

Grupa F e grupa spectacolului

Poate cele mai multe goluri vom vedea în grupa F. Aici se vor înfrunta între ele patru echipe care nu știu nimic altceva în afara jocului ofensiv. Manchester City doboară toate recordurile în Anglia, Șahtior evoluează de ani buni la acest nivel, Lyon începe se recupereze distanța față de Monaco în Ligue 1, iar Hoffenheim e pe cai mari grație unui antrenor de numai 31 de ani.

Tragere dificilă pentru Bayern și PSG

PSG a dat peste cel puțin doi adversari de calibru. Din urna a doua a venit Napoli, formație preluată în această vară de Carlo Ancelotti, iar din urna a treia i-a fost dată Liverpool, nimeni alta decât finalista din precedentul sezon. Echipa care completează grupa este Steaua Roșie. Bayern e favorită în grupa E, dar o așteaptă dueluri complicat cu Benfica și cu Ajax. „Cenușăreasa” grupei se anunță a fi AEK Atena, campioana Greciei.

Urnele Ligii Campionilor la tragerea la sorți

Cele 32 de echipe care au atins faza grupelor Champions League au fost repartizate în 4 urne valorice la tragerea la sorți care a avut loc joi, 30 august, la Monaco. În prima dintre acestea au fost plasate cluburile care au câștigat titlul de campioană în competițiile interne și care ocupă primele 6 poziții în clasamentul coeficienților UEFA. Din aceeași urnă au mai făcut parte câștigătoarele Champions League și Europa League în sezonul trecut. Benfica Lisabona, Steaua Roșie Belgrad, PSV Eindhoven, Ajax Amsterdam, AEK Atena și Young Boys Berna sunt cele 6 cluburi care au trebuit să joace play-off și tururi preliminare pentru a ajunge în faza grupelor, în timp ce 26 de echipe s-au calificat automat.

Urna 1: Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelona, Bayern Munchen, Manchester City, Juventus Torino, Paris Saint-Germain, Lokomotiv Moscova.

Urna 2: Borussia Dortmund, Porto, Manchester United, Shakhtar Donețk, Benfica Lisabona, Napoli, Tottenham Hotspur, AS Roma.

Urna 3: Liverpool, Schalke, Olymique Lyon, AS Monaco, Ajax Amsterdam, CSKA Moscova, PSV Eindhoven, Valencia.

Urna 4: Viktoria Plzen, Club Brugge, Galatasaray Istanbul, Young Boys Berna, Internazionale Milano, Hoffenheim, Steaua Roșie Belgrad, AEK Atena.

Care este componența grupelor Champions League

În urma tragerii la sorți de joi s-a stabilit componența grupelor Champions League. Vom avea parte de dueluri tari în această fază a competiție și este de urmărit evoluția starului Cristiano Ronaldo, care a fost transferat în această vară de Juventus Torino de la Real Madrid. Odată cu plecarea lusitanului, galacticii nu mai sunt favoriți la câștigarea trofeului, deși a câștigat ultimele 3 ediții de Champions League. Și Liverpool a investit masiv în transferuri, iar Jurgen Klopp are gânduri mari în acest sezon cu trupa de pe Anfield Road, după ce a pierdut în finala ultimei ediții cu scorul de 1-3 cu Real.

Cum arată “Grupa Morții”

Cum arată cea mai accesibilă grupă

Cine transmite meciurile din grupele Champions League

Prima etapă din grupele Champions League se va disputa pe 18-19 septembrie, următoarea pe 2-3 octombrie, iar cea de-a 3-a pe 23-24 octombrie. Etapa a 4-a va avea loc pe 6-7 noiembrie, a 5-a pe 27-28 noiembrie și ultima pe 11-12 decembrie. În ultimii 3 ani, partidele din Champions League au putut fi urmărite pe Telekom Sport, iar o parte dintre ele și pe Pro TV. Iubitorii fotbalului au primit o veste bună în această vară: următoarele 3 sezoane de Champions League vor fi transmise de posturile de televiziune Digisoprt, Telekom Sport și Look TV. În plus, începând cu acest sezon, partidele din grupele celei mai prestigioase competiții intercluburi vor putea fi urmărite și pe Facebook în America Latină.